ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΜΕ "ΜΕΛΙ".

ΥλικάΓια 3 άτομα

1 χταπόδι του κιλού1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 μικρό πιάτο με αλεύρι
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές μέλι
1 ποτηράκι γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε νερό μέχρι να το σκεπάσουμε, ρίχνουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για μία ώρα. Αφού βράσει κόβουμε τα πλοκάμια. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να κάψει.

Αλευρώνουμε τα πλοκάμια και την κουκούλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε κάθε κομμάτι το μέλι. Ανακατεύουμε το χταπόδι ώστε να πάει παντού το μέλι για ένα λεπτό.

Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ανακατεύουμε για ένα λεπτό μέχρι το χταπόδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

ΠΗΓΗ: sidagi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...