ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΤΟ 30% ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ...ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι περίπου το 30% της διατροφής μας παράγεται ως αποτέλεσμα της δραστηριότητας των μελισσών!!

Η μελέτη εξέτασε επίσης τον ρόλο που οι μέλισσες μπορούν να διαδραματίσουν στην αύξηση της απόδοσης και της ποιότητας των σπόρων των λαχανικών, όπως τα καρότα κ,τ.λ.


Ο εκπρόσωπος Andrew White, δήλωσε ότι η μελέτη ήταν μία από τις αρκετές εκατοντάδες γύρω από την οποία έλαβε χώρα, για να εξασφαλίσει η Αυστραλία τα λαχανικά της.

"Η γονιμοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντικη για τα λαχανικά που παράγουν σπόρους, όπως καρπούζια, καθώς και στη διαδικασία παραγωγής σπόρων προς σπορά, είπε ο κ. White.

"Προώθηση των πλεονεκτημάτων¨

Οταν υπαρχουν λιγες αποικιες μελισσων στα αγροκτηματα,το αποτελεσμα απο καρποφοριες ειναι και αυτες λιγες.
Και οταν υπαρχουν αρκετες αποικιες μελισσων, η επικονιαση ειναι πολυ καλη, και 
η παραγωγη επισεις ειναι αρκετα καλη. είπε ο κ. White.

"Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παραγωγοί μπορούν να κάνουν μια σειρά από πράγματα για να βελτιώσουν τους αυτόχθονες πληθυσμούς των μελισσών στις ιδιότητές τους, όπως η ελαχιστοποίηση στο όργωμα για την προστασία των φωλιών, φύτευση ανεμοφρακτών, αποτελούμενο από φυσικό ανθοφόρων φυτών και την προστασία των ανθοφόρων φυτών και τόπων που φωλιάζουν», είπε

πηγη εδω
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...