ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

NEEΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΑΠΟ ΗΠΑ.


Αναμφισβήτητες νέες αποδείξεις από την κορυφή των επιστημονων για την μέλισσα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι τα σύγχρονα φυτοφάρμακα μπορεί να είναι μια σημαντική αιτία της κατάρρευσης του πληθυσμού των μελισσών.
Πολλες οι φωνες που ζητανε  να απαγορευθεί.
Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του γερμανικού περιοδικού Science Naturwissenschaften, 


αποκαλύπτει πώς μέλισσες,οι οποιες ερχονται σε επαφη με τα φυτοφαρμακα imidacloprid γινονται πιο ευάλωτες σε λοιμώξεις από το θανάσιμο παράσιτο, Nosema.

Εμπειρογνώμονες περιγράφουν αυτό ως σαφή ένδειξη του ρόλου που παίζουν τα φυτοφάρμακα στο δράμα των μελισσών. 

Αν και η έρευνα  μπορεί να φαίνεται σαν μια πολύ ακαδημαϊκή άσκηση, οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.
Περισσότερα από 70 από τις 100 καλλιέργειες που παρέχουν το 90 τοις εκατό των τροφίμων στον κόσμο επικονιάζονται από τις μέλισσες.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Τζέφρι Pettis, ο επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου των Bee Έρευνας Γεωργίας Εργαστήριο, λέει:

 «Πιστεύουμε ότι οι λεπτές αλληλεπιδράσεις μεταξύ φυτοφαρμάκων και παθογόνων παραγόντων, όπως αποδεικνύεται εδώ, θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην αυξημένη θνησιμότητα των μελισσών αποικίες σε όλο τον κόσμο. "

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μέλισσες που εκτίθενται  σε μικρές ποσότητες του φυτοφαρμάκου, κατά μέσο όρο, εχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθουν  στο παράσιτο που ονομάζεται Nosema με εκείνες που δεν είχαν. 

Τα ευρήματα, τα οποία έχουν λάβει περισσότερα από τρία χρόνια για να δημοσιευθεί, προσθέτουν βάρος στις ανησυχίες ότι μια νέα ομάδα των εντομοκτόνων που ονομάζεται neonicotinoids είναι πίσω από μια παγκόσμια μείωση των μελισσών, μαζί με την απώλεια των τροφίμων, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα σε ασθένειες.

Διευθυντή της, Matt Shardlow, δήλωσε χθες:
 «Η επιστήμη είναι πλέον πεπεισμενη οτι, μέλισσες οι οποιες εχουν  δηλητηριαστεί από neonicotinoid φυτοφάρμακα είναι πολύ πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια, συγκεντρώνουν λιγότερο φαγητό και να παράγουν λιγότερες νέες μέλισσες." 

Και πρόσθεσε: «Η αναθεώρηση του 2009 Buglife της επιστήμης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από neonicotinoid φυτοφάρμακα έδειξε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος ανησυχίας μας ζήτησε να απαγορευθεί στη συνέχεια, και ως επακόλουθη έρευνα έχει μόλις προστεθεί στις ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένης και της αποκάλυψης ότι neonicotinoids κάνουν οι μέλισσες επιρρεπείς.  

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επείγουσα δράση, δήλωσε ο Tim Lovett, της Βρετανικής Ένωσης Μελισσοκόμων.

 Ο πλάτες τα ευρήματα της νέας έρευνας: «Τα συμπεράσματά τους έχουν δίκιο ... εδώ είναι κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν σχέση μεταξύ φυτοφαρμάκων ευρείας χρήσης και των παθογόνων."

Η neonicotinoid bestselling πραγματοποιειται από την εταιρεία Bayer CropScience, που κερδίζει τις εκατοντάδες εταιρεία εκατομμύρια λίρες το χρόνο. 
Neonicotinoids είναι "συστημικό" φυτοφάρμακα.

Αντί του ψεκασμού φυτών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία τους σπόρους - ουσιαστικά καθίστανται μέρος του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των γύρη και νέκταρ και ότι οι μέλισσες και άλλα έντομα επικονίασης μεταφέρουν μακριά.

 Ανησυχία για τις επιπτώσεις τους στις μέλισσες έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στη χρήση τους στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, και τη Σλοβενία.

Ο Δρ Τζούλιαν Λιτλ, εκπρόσωπος της Bayer CropScience, προσπάθησε να απορρίψει τα νέα ευρήματα χθες: «Το βασικό θέμα εδώ είναι ότι οι μελέτες Jeff Pettis  που πραγματοποιούνται στο εργαστήριο και όχι στον αέρα." Και πρόσθεσε: 

"Η υγεία των μελισσών είναι πραγματικά σημαντικη, αλλά εστιάζοντας σε φυτοφάρμακα αποσπά την προσοχή μακριά από τα πολύ πραγματικά ζητήματα των παρασίτων και των ασθενειών των μελισσών .

Όμως ο καθηγητής Simon Potts, του Κέντρου για την Αγρο-Περιβαλλοντικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο του Reading, διαφωνεί: «Οι περισσότερες εκθέσεις των άμεσων επιπτώσεων των φυτοφαρμάκων στην θνησιμότητα των μελισσών είναι συνήθως λόγω της εσφαλμένης εφαρμογής των φυτοφαρμάκων σε γεωργικές εκτάσεις,», είπε."

Ωστόσο, η μελέτη Pettis πρέπει να ληφθεί ως μια προειδοποίηση ότι ενδέχεται να χρειαστεί να εξετάσουμε πολύ πιο προσεκτικά τις έμμεσες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων."
The INDEPENDENT


                                                       MHTSOS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...