ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.


Η εκδήλωση που οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Μελισσοκόμων-Βασιλοτροφων Παραγωγών Βασιλικού πολτού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, έχει στόχο να αναδείξει το πρόβλημα των μη νομοθετημένων ποιοτικών κριτηρίων και της απουσίας ταυτότητας, ελέγχου και προστασίας για τα προϊόντα της μέλισσας (με εξαίρεση το μέλι).

 Σε αρκετές  ευρωπαϊκές χώρες οι εγχώριες φυλές μελισσών προστατεύονται ενώ στην Ελλάδα η διακίνηση ξένων βασιλισσών οποιασδήποτε φυλής και χώρας είναι ελεύθερη. 
Ο ΠΣΕΠ στην προσπάθεια επίλυσης των παραπάνω ζητημάτων απευθύνει κάλεσμα σε επιστήμονες που έχουν αποτελέσματα πρόσφατης σχετικής έρευνας να συμμετάσχουν στην ημερίδα που θα ακολουθήσει τη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου. 

Η ημερίδα του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας –Σηροτροφίας και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Η συνέλευση και ημερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τον ΠΣΕΠ.

Πληροφορίες: Μπαγιάτης Παύλος: Τηλ. 6977051670. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Π.Σ.Ε.Π.

Ώρα 10:00 με θέματα

• Απολογισμός –Δράσεις του Συνδέσμου 
• Εκλογές νέου Δ.Σ.
 
Ημερίδα «Προϊόντα Κυψέλης – Προοπτικές, Προβλήματα και Λύσεις»: 
Ώρα 13:00 με θέματα:
• Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια του ελληνικού βασιλικού πολτού.
• Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια της ελληνικής γύρης.
• Δυνατότητες αξιοποίησης της ελληνικής πρόπολης, κεριού και άλλων προϊόντων κυψέλης.
• Εισαγωγή ξένων βασιλισσών στην Ελλάδα, επιπτώσεις υβριδισμός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...