ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝΑΖ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΠΛΕΟΝ.


Περιθώριο για μεγαλύτερο τονάζ στα φορτηγά ΙΧ των μελισσοκόμων δίνει τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Έτσι με βάση το ΦΕΚ Β΄ 2965/2011, οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να διαθέτουν οχήματα με ανώτατο μικτό βάρος 15 τόνων, από τους 12 τόνους που ίσχυε μέχρι σήμερα. 


Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι με ένα όχημα θα μπορούν να μεταφέρουν περισσότερες κυψέλες, μειώνοντας το κόστος της μετακίνησης από τη μία τοποθεσία ανθοφορίας στην άλλη.
Για να αποκτήσει, όμως, τη σχετική άδεια κυκλοφορίας ένας μελισσοκόμος θα πρέπει να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) να είναι μελισσοκόμος και κάτοχος μελισσοκομικού βιβλιαρίου από πενταετίας ή απόφοιτος μελισσοκομικής σχολής με 300 τουλάχιστον ώρες εκπαίδευσης o οποίος ασχολείται με τη μελισσοκομία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
β) να κατέχει πάνω από 400 μελισσοσμήνη και
γ) να χαρακτηρίζεται κατά κύρια απασχόληση γεωργός
Ολόκληρη η ΚΥΑ για την «Ταξινόμηση ΦΙΧ αυτοκινήτων μέχρι 15 τόνους σε μελισσοκόμους (τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 8138/Β7/1045 ΚΥΑ)».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...