ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΑ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του έλκους της καστανιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπό την προεδρία του Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Ευάγγελος Διβάρης, ο Γενικός Διευθυντής Φυτικής Παραγωγής Αντώνης Κουντούρης, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής, καθώς και οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, Σήφης Βαλυράκης, Ευαγγελία Κουρουπάκη και Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Επίσης, στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων Νικόλαος Μπομπολάκης, καθώς και τα μέλη του Συνεταιρισμού, Θεόδωρος Σταθάκης και Κωνσταντίνος Κριμπιζάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ενταχθεί το έργο της αντιμετώπισης του έλκους της καστανιάς στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα στη δράση 227, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ.

2. Η διαδικασία της ανάθεσης της απαιτούμενης μελέτης θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2012.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Δριβελέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα μιας δυναμικής καλλιέργειας, όπως η παραγωγή του κάστανου στη χώρα μας, θα αντιμετωπιστεί οριστικά».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...