ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ.


Ο πιο άνυδρος Νοέμβριος των τελευταίων δεκαετιών ήταν για πολλές περιοχές της χώρας ο φετινός Νοέμβρης. Οριακή ήταν η κατάσταση στην πρωτεύουσα, όπου καταρρίφθηκε αρνητικό ρεκόρ 70ετίας: Η Αθήνα γνώρισε το 1/50 των μέσων βροχοπτώσεων που εκδηλώνονται τέτοια εποχή στα γεωγραφικά της όρια.


Ο 11ος μήνας του χρόνου, όπως εξηγούν οι ειδικοί σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», είναι παραδοσιακά ο ένας από τους δύο πιο βροχερούς του έτους, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε φέτος. 
Στη Δυτική Ελλάδα, όπου σημειώνονται ετησίως τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, οι μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν εντυπωσιακά μειωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τις μέσες κλιματικές τιμές.
"Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και μέχρι χθες είχαμε πολύ λίγες βροχές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας" λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 
"Εξαίρεση αποτέλεσαν περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας, όπως η Κέρκυρα και η Ηγουμενίτσα, ενώ αυξημένες βροχοπτώσεις είχαμε στην Εύβοια και την Κρήτη".
Όπως εξηγεί ο ίδιος, "αυτό συνέβη για τον εξής λόγο: Στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο στη Δυτική Μεσόγειο το προηγούμενο χρονικό διάστημα σχηματίστηκαν πολλά χαμηλά βαρομετρικά, με αποτέλεσμα να προκληθούν αυξημένες και έντονες βροχές που συνοδεύτηκαν από καταστροφές, πλημμύρες και απώλειες ζωών.

Αντιθέτως, στη χώρα μας είχαμε τέτοια κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα που ευνοήθηκε η πολυήμερη επικράτηση βοριάδων. Η επίδραση των βόρειων ρευμάτων συνεπάγεται βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στο Πήλιο, στην Εύβοια και όχι σε άλλες περιοχές της χώρας".
Οι ελάχιστες βροχές της Αθήνας αποτυπώνονται χαρακτηριστικά στις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

                                                    ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...