ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ.. ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΜΕΛΙΟΥ.

Με την έκθεση αυτή, τίθεται σε εφαρμογή, ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Γαστρονομίας: η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, θα  υπάρχουν, από τις 11:00 έως τις 20:00, πάγκοι παραγωγών, που θα εκθέτουν προϊόντα όπως ελαιόλαδο, γάλα, τυριά και ποικίλα γαλακτοκομικάμανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης, μέλι

αλλαντικά από κρέας βουβαλιούποντιακά εδέσματα,γλυκίσματα και λικέρπαραδοσιακά ζυμαρικά και πίτες από πολλές περιοχές, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.


Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να δοκιμάσουν τα προϊόντα της έκθεσης και να ενημερωθούν από τους παραγωγούς τους.
  • να δηλώσουν συμμετοχή σε εργαστήρια γεύσης
  • να δηλώσουν συμμετοχή σε ΜasterClasses από γνωστούς chef
  • να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που αφορούν την πορεία και το μέλλον της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη

Αναλυτικό πρόγραμμα


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
12.00 - 13.00:      Στρογγυλό τραπέζι: med-RurUrbAl «Ο ρόλος των Γυναικείων Συνεταιρισμών στην διατήρηση της γευστικής κληρονομιάς»
Η σημασία της στήριξης της τοπικής παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων.
13.30-14.30: Cοοking Master Class: Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με προϊόντα της Ergon.
15.00 - 16.00: Αρμονία γεύσης: Τυρί και κρασί
Δοκιμάζουμε τα τυριά της έκθεσης με ταιριαστά κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα.
17.00-18.00: Cooking Master Class: Η Νταϊάνα Κόχυλα μαγειρεύει συνταγές από τους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.
19.00 - 20.00: Ανοιχτή συζήτηση «Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης»
Δημοσιογράφοι γεύσης, chef, επαγγελματίες της γαστρονομίας συζητούν για το χθες, το σήμερα και το αύριο, της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη.
Συμμετέχουν: Αλβέρτος Αρούχ, δημοσιογράφος γεύσης - Νταϊάνα Κόχυλα, δημοσιογράφος γεύσης, συγγραφέας - Γιώργος Βασίλογλου, εστιάτορας -Γιώργος Παλησίδης, chef, επιστημονικός σύμβουλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» - Δρ. Γιάννης Βογιατζής, οινολόγος, οινοποιός, Πρόεδρος της "Οίνοι Βορείου Ελλάδος"

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
13.30 - 14.30: Cooking Master Class: O Κώστας Αραμπατζήςexecutive chef του Hyatt Regency Thessaloniki ετοιμάζει πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
15.00 - 16.00:  Εργαστήριο γεύσης: Μαθαίνουμε τα πάντα για το μέλι
Παραγωγή και διατροφική αξία. Γευστική δοκιμή μελιού, ξιδιού από μέλι, κρασόμελου.
17.00 - 18.00: Εργαστήριο γεύσης: Ο γύρος του κόσμου με ένα .... τσουρέκι!!
Μια εθνογραφική και γευστική προσέγγιση στο αγαπημένο εορταστικό ψωμί και την κουλτούρα του από Έλληνες και Βαλκάνιους φοιτητές του Κολεγίου Περρωτής, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. 
19.00 - 20.00: Αρμονία γεύσης: Καβουρμάς, αλλαντικά από κρέας βουβάλου και κρασί
Δοκιμάζουμε τα προϊόντα από κρέας βουβάλου της έκθεσης με ταιριαστά κρασιά από τη Βόρεια Ελλάδα.
* Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη 13 του Ο.Λ.Θ., στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πληροφορίες
Παρακαλείστε για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής- κράτηση θέσεων στις εκδηλώσεις (λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων) να απευθύνεστε στα:
e-mail:  foodfestival@thessaloniki.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 877912 (ώρες επικοινωνίας: 9.00- 15.00)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...