ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΘΑΡΟ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ".


Απαλλαγμένο από υπολείμματα φυτοφαρμάκων εμφανίζεται το ελληνικό μέλι, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας. Την επισήμανση αυτή κάνει η καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γεωργικών Φαρμάκων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, Ουρανία Μενκίσογλου-Σπυρούδη, τονίζοντας πως το μέλι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.


Η αντίληψη ότι τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειες μεταφέρονται από τις μέλισσες στην κυψέλη δεν επιβεβαιώνεται ερευνητικά

«Δεν έχουμε βρει στο μέλι υπολείμματα που να σχετίζονται με τη χρήση φυτοφαρμάκων από τους γεωργούς», επισημαίνει η κ. Μενκίσογλου-Σπυρούδη.
Οι έρευνες, επί σειρά ετών, του Εργαστηρίου Γεωργικών Φαρμάκων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του ΑΠΘ δείχνουν ελάχιστη επιβάρυνση του ελληνικού μελιού από υπολείμματα ακαρεοκτόνων, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους μελισσοκόμους για την προστασία της μέλισσας από τους εχθρούς. 
Οι σχετικές τιμές, σύμφωνα με την κ. Μενκίσογλου-Σπυρούδη, βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα όρια. «Μετά τον εντοπισμό διχλωρο-βενζολίου πριν από εννέα χρόνια έγινε ενημέρωση και εκπαίδευση των παραγωγών και δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα», υποστηρίζει η καθηγήτρια του ΑΠΘ.
Τα αρωματικά φυτά της Μεσογείου
Βιολογικά γεωργικά φάρμακα διερευνώνται, μεταξύ άλλων, από το Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων του ΑΠΘ, το οποίο μελετά τα αρωματικά και άλλα φυτά της Ελλάδας (ρίγανη, δενδρολίβανο, δάφνη, ευκάλυπτος κ.λπ.). «Ολα τα φυτά, ειδικά της Μεσογείου, είναι πλούσια σε βιοδραστικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο εχθρών και ασθενειών στις καλλιέργειες», εξηγεί η κ. Μενκίσογλου-Σπυρούδη.
Τα παραπάνω στοιχεία θα παρουσιαστούν στο 7ο MGPR Διεθνές Συνέδριο «PAOLO CABRAS» με θέμα «Γεωργικά Φάρμακα στα Τρόφιμα και στο Περιβάλλον στις Μεσογειακές Χώρες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Γεωργικών Φαρμάκων της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ σε συνεργασία με την επιστημονική εταιρία «Mediterranean Group of Pesticide Research».
πηγη aggelioforos

                                              MHTΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...