ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.


Μια πιθανή σχέση μεταξύ της ρύπανσης σε ντίζελ αναθυμιάσεις και την παγκόσμια κατάρρευση των μελισσών, πρέπει να διερευνάται από τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.
Πιστεύουν ότι τα νανοσωματίδια που εκπέμπονται από τους πετρελαιοκινητήρες θα μπορούσαν να επηρεάζουν εγκεφάλους των μελισσών, και βλάπτουν τις δεξιότητες τους στην πλοήγηση.
Θεωρούν ότι αυτό μπορεί να εμποδίσει τις εργάτριες μέλισσες να βρίσκουν το δρόμο τους πίσω στην κυψέλη.Υπάρχει επίσης μια θεωρία ότι οι αναθυμιάσεις πετρελαίου "χαλανε" τις μυρωδιές λουλουδιών στην ατμόσφαιρα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τα έντομα για να βρουν τροφή.
Ο καθηγητής και νευροεπιστήμονας Dr Tracey Newman ότι τα νανοσωματίδια είναι ένα από μια σειρά παραγόντων πίεσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα κομβικό σημείο στην υγεία των μελισσών, οι οποίες με τη σειρά του θα μπορούσε να συμβάλει στην κατάρρευση των μελισσών.
"Diesel οδική κυκλοφορία αυξάνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την έρευνα από τις ΗΠΑ έχει δείξει ότι τα νανοσωματίδια βρίσκονται σε αναθυμιάσεις του μπορεί να είναι επιζήμια για τους εγκεφάλους των ζώων όταν αυτά είναι εκτεθειμένα σε μεγάλες δόσεις," εξήγησε ο καθηγητης.
«Θέλουμε να μάθουμε αν οι μέλισσες επηρεάζονται με τον ίδιο τρόπο, και να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι μέλισσες δεν βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής προς την ομάδα όταν φεύγουν για να βρουν τροφή."
Οι μέλισσες εκτιμάται ότι θα συμβάλουν δισεκατομμύρια για την παγκόσμια οικονομία, £ 430 εκατομμύρια το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο, από την επικονίαση των καλλιεργειών, την παραγωγή μελιού και την υποστήριξη της απασχόλησης, είπαν οι ερευνητές.
Ωστόσο, οι χειμερινές απώλειες των μελισσών έχουν οδηγήσει σε πτώση των δεκάδων χιλιάδων μελισσιών σε ετήσια βάση από το 2007. Οι ΗΠΑ έχουν δει πτωση,
35% ανεξήγητη του αριθμού των κυψελών, το 2007, 2008 και 2009. Μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών και άλλες μελέτες δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της πτώση των μελισσών.
Press Association


                                                                                    ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...