ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΟΧΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΣΩ ΕΤΕΑΝ & ΥΠ.ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ.Παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΕΤΕΑΝ προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης
Την παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΕΤΕΑΝ για την κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαια κίνησης προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, αγορά πρώτων υλών, προσαρμογές στον εξοπλισμό, εκπαίδευση προσωπικού και ασφάλιση εξαγωγών, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Τρίτη (4/10) σε εκδήλωση του Ελληνο-ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Συνδέσμου με θέμα την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι προωθείται η διεύρυνση της επιλεξιμότητας και άρση των γραφειοκρατικών περιορισμών για το σύνολο των επενδυτικών δανείων (προγράμματα ΕΤΕΑΝ, JEREMIE), που χρηματοδοτούνται με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε ότι για πρώτη φορά θα γίνει επιλέξιμο το κεφάλαιο κίνησης μιας επιχείρησης.

 Η σχετική απόφαση αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου. 
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί γραμμή εγγύησης της ελληνικής κυβέρνησης προς την ΕΤΕπ με πόρους ΕΣΠΑ, η οποία θα δανειοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες με σχέση 1:2, ώστε αυτές με τη σειρά τους να δανειοδοτούν με ευνοϊκούς όρους τις επιχειρήσεις. 

Το νομικό πλαίσιο και αυτής της πρωτοβουλίας θα ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα, ενώ παράλληλα δημιουργείται «Ταμείο Εγγυήσεων» (Guarantee Fund), που θα μοχλεύσει πόρους του ΕΣΠΑ, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, και θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα υποδομών (όπως τα μεγάλα έργα παραχώρησης) και μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα. Η ενεργοποίηση του Ταμείου προβλέπεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.

                                          ΜΗΤΣΟΣ
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...