ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.Δικαιώθηκαν τελικά από το Δικαστήριο της Ε.Ε. οι Γερμανοί μελισσοκόμοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, απαιτώντας αποζημίωση από την Κυβέρνηση τους για την επιμόλυνση των προϊόντων τους από τις γειτονικές καλλιέργειες του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού της Monsanto.


Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρει ότι  το μέλι και τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν γύρη προερχόμενη από το καλαμπόκι Monsanto, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί έγκριση για το μέλι, αποτελούν τρόφιμα που έχουν παραχθεί από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και των οποίων η εμπορία δεν επιτρέπεται, αν δε χορηγηθεί ειδική έγκριση.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί σημαντική νίκη στη μάχη για την προστατεύει τα δικαιώματα των μελισσοκόμων, ενός πολύ σημαντικού παραγωγικού κλάδου, αλλά και των παραγωγών εν γένει που επιθυμούν να διατηρήσουν τα προϊόντα τους ελεύθερα από τους ΓΤΟ προστασία των πολιτών από ΓΤΟ στην ΕΕ, καθώς παρέχει τη νομική στήριξη για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για την αποφυγή της επιμόλυνσης από τους ΓΤΟ.

Επιπροσθέτως, προστατεύονται ρητά τα δικαιώματα των μελισσοκόμων, ενός πολύ σημαντικού παραγωγικού κλάδου, αλλά και των παραγωγών εν γένει που επιθυμούν να διατηρήσουν τα προϊόντα τους ελεύθερα από τους ΓΤΟ.
πηγη Αγροτικα


                                           ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...