ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΒΖ.Για σκόπιμη υποβάθμιση της ΕΒΖ με στόχο το ξεπούλημά της σε ιδιώτη επενδυτή κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της εταιρείας και με το σκεπτικό αυτό ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου σε δικαστήριο των Αθηνών.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τη μήνυση ετοιμάζει ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αρης Καζάκος, σε μια περίοδο που τουλάχιστον δέκα εταιρείες φέρονται να έχουν χτυπήσει την «πόρτα» της ATEBank, 

εκδηλώνοντας άτυπα το ενδιαφέρον τους για το 82,3% της ΕΒΖ.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο στις 15/9, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων "περιλαμβάνονται οι Nordzucker, Sudzucker και MAN", όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανόλης Λαγογιάννης.
Στο μεταξύ, με την ευκαιρία της 76ης Διεθνούς Εκθεσης -και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου- οι εργαζόμενοι έχουν καλέσει στη Θεσσαλονίκη 87 βουλευτές από 17 νομούς, προκειμένου να τούς ενημερώσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να ακούσουν τις απόψεις τους.

Λειτουργούν μόνο τα μισά μηχανήματα των εργοστασίων.
Εν αναμονή των εξελίξεων, οι μηχανές στα εργοστάσια της εταιρείας, «δουλεύουν στο ρελαντί», ελλείψει πρώτης ύλης, καθώς οι αγρότες δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα, εξαιτίας του μειωμένου εισοδήματός τους από την τευτλοκαλλιέργεια τα προηγούμενα χρόνια και της ανεπάρκειας οικονομικών κινήτρων, σύμφωνα με τον κ.Λαγογιάννη.

«Τα εργοστάσια σε Πλατύ και Σέρρες λειτουργούν μόλις στο 50% της δυναμικότητάς τους (οι δύο από τις τέσσερις μηχανές), ενώ την άλλη εβδομάδα θα χρειαστεί πρώτη ύλη και για τη μονάδα της Ορεστιάδας, που ξεκινά και αυτή. Φέτος παράγουμε μόνο 30.000 τόνους ζάχαρης (σ.σ. ένα πέμπτο της εθνικής ποσόστωσης των 158.000 τόνων), που δεν αρκούν ούτε για να καλύψουμε το 50% της ζήτησης από το εργοστάσιο της Coca-Cola στην Ελλάδα», υποστήριξε ο κ.Λαγογιάννης.
Η εγχώρια ζήτηση ζάχαρης υπερβαίνει συνολικά τους 280.000-320.000 τόνους και θα χρειαστεί φέτος να καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της με εισαγωγές. Σύμφωνα με τον κ.Λαγογιάννη, «η ειρωνεία είναι ότι φέτος τα τεύτλα ήταν πάρα πολύ καλής ποιότητας και έχουν υψηλό ζαχαρικό τίτλο (POL), γιατί βοήθησε ο καιρός. Αν λοιπόν είχαν δοθεί τα απαραίτητα οικονομικά κίνητρα στους παραγωγούς και είχαν σπείρει τις απαιτούμενες ποσότητες, η ΕΒΖ θα περνούσε στην κερδοφορία».
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον κ.Λαγογιάννη, η Ομοσπονδία των εργαζομένων ετοιμάζεται αύριο να καταθέσει εξώδικο κατά της διοίκησης της ΕΒΖ, επειδή -όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος- επιχείρησε να κοινοποιήσει σε τρίτους προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων της.
πηγη Αγροτικα


                                             ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...