ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΓΙΚΟ" ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΜRSA.


Στο μέλι ψάχνουν το φάρμακο ουαλοί επιστήμονες για το χειρότερο μικρόβιο που σπέρνει τον τρόμο στα νοσοκομεία όλου του πλανήτη.
Το βακτήριο MRSA (χρυσίζων σταφυλόκοκκος ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη) είναι το πιο συχνό ενδονοσοκομειακό μικρόβιο που μπορεί να επιφέρει τον θάνατο μέσα σε 48 ώρες τρώγοντας τον οργανισμό από μέσα προς τα έξω.

Το βακτήριο αυτό μεταλλάχθηκε κι έγινε ανθεκτικό στα γνωστά αντιβιοτικά. Κι έτσι οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους να το σκοτώσουν. Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και τους Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους της Ουαλίας στράφηκαν στο μέλι, που είναι γνωστό πως διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Αυτές οφείλονται στις μέλισσες που το παράγουν, οι οποίες «τρέφονται» από διάφορα φυτά που έχουν αναπτύξει άμυνες σε παθογόνους οργανισμούς.

Οι επιστήμονες συγκεντρώνουν μέλια από όλη τη χώρα και τα εξετάζουν για να δουν αν μπορούν να σκοτώσουν επικίνδυνα βακτήρια όπως το MRSA.
Στη συνέχεια, με τη μέθοδο του DNA εντοπίζουν ποια φυτά επισκέφθηκαν οι μέλισσες που παρήγαγαν το συγκεκριμένο μέλι και μετά βλέπουν ποια είναι αυτά που εμφανίζονται συχνότερα σε μέλια με αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ηδη, από τα πρώτα πειράματα, έχουν βρει μέλια που σκοτώνουν το βακτήριο το οποίο ευθύνεται για τις πιο επικίνδυνες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες είναι επίσης το μέλι που προέρχεται από το φυτό μανούκα.
Οι επιστήμονες ελπίζουν πως όταν εξετάσουν όλα τα δείγματα της χώρας και βρουν τις ιδιότητές τους, θα τις συγκεντρώσουν όλες μαζί σε ένα «μαγικό» μέλι.
πηγη ΤΑ ΝΕΑ.


                                           ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...