ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

H ΓΥΡΗ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ & ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Οχι πως δεν την γνωριζετε, αλλα καλο ειναι να κανουμε και καμια επαναληψη για ολους μας.


Χωρις γυρη μελισσια δεν γινονται, αλλα και στην διατροφή του ανθρωπου παιζει πολυ σημαντικο ρολο.


Την γύρη μαζεύουν στα πόδια τους οι μέλισσες στην καθημερινή τους αναζήτηση τροφής από λουλούδι σε λουλούδι. Είναι το «σπέρμα» των φυτών και περιέχει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζεται ένας νέος βλαστός για να ξεκινήσει την πορεία του στο να γίνει φυτό.



Η μεταφορά της γύρης από φυτό σε φυτό είναι μια μέθοδος αναπαραγωγής των φυτών. Η μέλισσα, φυσικά, δεν το κάνει συνειδητά αλλά σκοπός της είναι η μίξη της γύρης με μέλι για την ανάπτυξη των δικών τους απογόνων.
Επισεις αυτο που κανει εντυπωση ειναι οτι παει μονο σε ενα ειδος λουλουδιου, για να μην χαλασει η φυση!!!

Η γύρη περιέχει όλα τα συστατικά που χρειάζεται ένας οργανισμός στην καθημερινή του ζωή. Η σύνθεση της εξαρτάται από την φυτική προέλευση της. Στα σημαντικά συστατικά που περιέχει θα βρούμε: Πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες, άνθρακα, ορυκτά υλικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αυξητικές και αντιβιοτικές ουσίες, καθώς και συστατικά που λειτουργούν ως ορμόνες.

Περιέχει πολύ μεγάλο ποσοστό υδατανθράκων. Η φρουκτόζη, η γλυκόζη και σακχαρόζη είναι τα σημαντικότερα είδη ζάχαρης που περιέχει. Χάρη σ αυτούς τους σακχαρίτες η γύρη δίνει άμεση δύναμη. Το ποσοστό του λίπους που περιέχει είναι διαφορετικό κι εξαρτάται από πού συλλέχθηκε. Τα ουσιαστικά λιπαρά που περιέχει είναι σημαντικά για τον μεταβολισμό της χοληστερίνης, την δομή των μεμβρανών και των ενζύμων των κυττάρων. Είναι σημαντικά γιατί δεν μπορεί ο οργανισμός να τα παράγει και πρέπει να χορηγηθούν μέσω των τροφών. Τα λίπη που περιέχει η γύρη αποτελούνται μέχρι και 45% από τα 3 ακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι τα Linol, Linolen και Arachidonoksea.



Περιέχει όλα τα αμινοξέα και πολλές βιταμίνες. Οι σημαντικότερες είναι η A, η C, η E και όλο το σύμπλεγμα της Β. Σε μικρότερα ποσοστά περιέχει και άλλες βιταμίνες όπως η D κλπ. Στις ομάδες των βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για Σαλμονέλωση, Proteus και Coli η γύρη λειτουργεί ως προληπτικό αλλά και ως θεραπευτικό μέσον.

Τα οφέλη της γύρης είναι εξαιρετικα και δεν είναι ευρέως γνωστό στον κόσμο.  Μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη γενική υγεία σας σε μεγάλο βαθμό και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος που θέλετε να είναι. Έχουν μέλισσα οφέλη γύρη έχουν καταγραφεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν χρησιμοποιώντας γύρη σοβαρά. 
 Οι παρενέργειες είναι μόνο κοινό σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στις μέλισσες.
Χρησιμοποιειτε γυρη αντί να χρησιμοποιεί τα μεταποιημένα προϊόντα  για την ενέργεια σας.
 Αυτό σας επιτρέπει να ανακτήσετε και να διατηρήσετε την ενέργεια όλη την ημέρα.  Η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να επιτευχθεί με τη γύρη, λόγω των ικανοτήτων της γύρης έχει να διορθώσει χημικές ανισορροπίες στο σώμα ότι πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν προβλήματα  όταν πρόκειται για την απώλεια και τη ρύθμιση του βάρους. Όχι μόνο αυτό, αλλά γύρη μελισσών μπορεί να βελτιώσει το μεταβολισμό σας, και θα ξεπλύνετε λιπώδη κύτταρα από το σώμα σας χρησιμοποιώντας τα επίπεδα της λεκιθίνης μέσα σε αυτό. Αυτό μειώνει τους πόθους για τα τρόφιμα που πολλοί άνθρωποι φαίνεται να τους έχει.
Τα επίπεδα της χοληστερόλης μπορούν επίσης να μειωθούν όταν χρησιμοποιείτε γύρη των μελισσών σε κάθε δίαιτα.
 Αυτό μπορεί να βελτιώσει δραστικά το επίπεδο της υγείας σας, καθώς επίσης και την αναλογία λίπους.




Την γύρη δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην αρχική της μορφή, πρέπει να υποστεί επεξεργασία πρίν την κατανάλωση. Στην αρχική της μορφή έχει υγρασία 20 – 35% το οποίο μειώνεται σε 5 – 8% αφυδατώνοντας την ή καταψύχοντας την. Αν δεν γίνει η κατάλληλη επεξεργασία υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσει όλα τα χρήσιμα συστατικά της. Τα πρώτα στοιχεία που χάνονται είναι τα αιθέρια έλαια που περιέχει. Την διατηρούμε στην κατάψυξη. 



Η αποξήρανση μπορει να γινει με φυσικο τροπο αλλα και με σύγχρονα μηχανηματα.Η παγιδα ειναι αυτη που βλεπετε, περνανε οι μελισσες απο τις τρυπουλες και αφηνουν την γυρη κατω, πεφτει στο συρταρακι.


Ο φυσικος τροπος ειναι ως εξης...
Φτιαχνουμε ενα αρκετα μεγαλο τελαρο και απο κατω βαζουμε σιτα ψιλη, για να παιρνει καλα αερα και θα στεγνωσει σε περιπου 2 μερες, σε μερος που δεν χτυπαει ο ηλιος.


Ο αλλος τροπος ειναι με τα μηχανηματα που εχουν πολλες θηκες που βαζουμε την γυρη και λειτουργει καπως σαν αεροθερμο.
Μετα βαζουμε την γυρη σε ενα αλλο μηχανημα το οποιο διωχνει τα ξυλακια χορταρακια κτλ.


Εαν εχουμε λιγη μπορουμε εφοσον ειναι στεγνη να βαλουμε εναν ανεμιστηρα να δουλευει και απο πανω να ριχνουμε οποτε και θα καθαρισει.
Βασικα αμα δεν δουλψει και το χερι λιγο δεν γινεται τιποτα.
Διατηρειτε οπως λεω και ποιο πανω στην καταξυξη.


                                  ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...