ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ !!!!


Ενα απο τα ποιο νοστιμα και ευκολα γλυκα.


Μπακλαβάς βήμα 24
Χρόνος ετοιμασίας 30′-40′
Καντε το ολοι σας αυτο το γλυκο
Υλικά:


  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 250γρ. βούτυρο ή 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 - 2 ποτήρια χονδροκομμένα καρύδια
  • 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1 ποτήρι μέλι
Εκτέλεση:
Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και πολύ πολύ νόστιμη χωρίς κανένα περιθώριο λάθους!
Μπακλαβάς βήμα 1
  • Χόνδρο κόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
  • Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αστερομπαμπά που έσπασε τα καρύδια :-)
paklavas-bhma-2.jpg
  • Προσθέτουμε την κανέλλα.
Μπακλαβάς βήμα 3
  • Και στην συνέχεια την ζάχαρη.
Μπακλαβάς βήμα 4
  • Ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
Μπακλαβάς βήμα 5
  • Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί το οποίο δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε.
Μπακλαβάς βήμα 6
  • Προσεχτικά ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας τα οποία αφήσαμε να ξεπαγώσουν πρώτα καλά.
Μπακλαβάς βήμα 7
  • Σαν βάση του ταψιού τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας.
Μπακλαβάς βήμα 8
  • Με ένα κουτάλι ραντίζουμε ομοιόμορφα μια στρώση από το μίγμα καρυδιών.
Μπακλαβάς βήμα 9
  • Κάπως έτσι. Αν μας αρέσουν πολύ τα καρύδια βάζουμε και περισσότερα.
Μπακλαβάς βήμα 10
  • Στην συνέχεια καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας.
Μπακλαβάς βήμα 12
  • Ακολούθως επαναλαμβάνουμε την διαδικασία: ένα φύλλο κρούστας + στρώση καρυδιών έως ότου μας μείνουν 2 φύλλα κρούστας.
Μπακλαβάς βήμα 13
  • Τοποθετούμε τα δύο τελευταία φύλλα κρούστας και είμαστε έτοιμοι.
Μπακλαβάς βήμα 14
  • Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε σε μικρούς ρόμβους, έτσι ώστε το μαχαίρι μας να φτάσει μέχρι και το τελευταίο φύλλο κρούστας.
Μπακλαβάς βήμα 15
  • Αφού πρώτα ζεστάναμε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μας, το περιχύνουμε στον μπακλαβά μας.
Μπακλαβάς βήμα 16
  • Το λάδι επειδή είναι καυτό, αρχίζει να σιγοψήνει τα πρώτα φύλλα κρούστας κάνοντας ένα ζωηρό ήχο τσιιτσιι :-)
Μπακλαβάς βήμα 17
  • Έτοιμος ο μπακλαβάς μας για τον φούρνο.
  • Τον ραντίζουμε από πάνω και με 1 1/2 κουταλιά νερό και το ψήνουμε σε μέτριο ήδη προθερμασμένο φούρνο για 20-30′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Μπακλαβάς βήμα 18
  • Πω πω!
  • Η πιο γλυκιά ώρα που περιμέναμε έφτασε.
  • Ζεστός καθώς είναι ο μπακλαβάς θα του ρίξουμε το μέλι.
Μπακλαβάς βήμα 20
  • Με αργές και σταθερές κινήσεις ρίχνουμε το μέλι στον μπακλαβά.
  • Η αστερομαμά με επιδέξιες κινήσεις ρίχνει το μέλι στις χαραμάδες του μπακλαβά έτσι ώστε να μελωθεί ομοιόμορφα.
Μπακλαβάς βήμα 22
  • Έτοιμος! Τον αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει και να τραβήξει το μέλι του.
Μπακλαβάς βήμα 23
  • Ένας μπακλαβάς πειρασμός!
Μπακλαβάς βήμα 25
ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΛΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.

                                                       ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...