ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ. Όσο εντείνονται οι πιέσεις στην Κομισιόν να στηρίξει την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής ζάχαρης, καταργώντας ακόμα και τις ποσοστώσεις, πολλοί αγρότες εδώ και καιρό τονίζουν ότι η πολιτική που έχει ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια ήταν καταστροφική και ότι καταδίκασε σε μαρασμό έναν ολόκληρο κλάδο. 


Αυτό πλέον το έχει αντιληφθεί και η βιομηχανία τροφίμων, που ανησυχεί για την άνοδο τον τιμών και καλεί την Κομισιόν να λάβει μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα ο εφοδιασμός της αγοράς.
Ακόμα, εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης και φυσικά μονάδες ζωικού κεφαλαίου, θα προσδιορίσουν την πρόσβαση των αγροτών σε άμεσες κοινοτικές ενισχύσεις μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019, όταν φθάσει στο τέλος του το ισχύον, σήμερα, ιστορικό μοντέλο αναφοράς. 
Περισσότερα μόρια στις επιχειρήσεις που προμηθεύονται πάνω από το 30% των πρώτων υλών τους με συμβόλαια από τους παραγωγούς δίνει η απόφαση με τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος για την ενίσχυση της εμπορίας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων. Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη του Μέτρου 123Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», η Agrenda παρουσιάζει αναλυτικά το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα επενδυτικό σχέδιο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να ενισχυθεί.  Ιδιαίτερη βαρύτητα, εκτός από τα συμβόλαια με παραγωγούς, το υπουργείο δίνει στα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ και βιολογικής γεωργίας/ κτηνοτροφίας, ενώ την τελευταία στιγμή πρόσθεσε την πριμοδότηση όσων επενδύσεων θα παράγουν προϊόντα που περιέχονται στα «καλάθια των περιφερειών».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, που έρχονται στον απόηχο της διαρροής εγγράφου της Κομισιόν,  οι αγρότες θα πρέπει να κατοχυρώσουν νέα δικαιώματα για να εισπράξουν ενισχύσεις. Αν η κατοχύρωση αυτή θα γίνει βάσει νέας περιόδου αναφοράς ή θα αποτελέσει μια διαρκή διαδικασία, επαναλαμβανόμενη κάθε χρόνο, παραμένει ακόμα άγνωστο.

Ακόμα, «εκλογές νύχτα» σε όλες τις συνεταιριστικές οργανώσεις, με στόχο την ανανέωση της θητείας όσων συμμετέχουν στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, μοιάζει να είναι η τελευταία επιλογή Καραμίχα, τουλάχιστον όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη 24 Αυγούστου. 
πηγη Αγροτικα.


                                                   ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...