ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.


Εντοπισμός επιβλαβούς οργανισμού σε καλλιέργειες ηλίανθου στην Δράμα 

Εντοπισμός επιβλαβούς οργανισμού σε καλλιέργειες ηλίανθου στην Δράμα
Αναγνωρίστηκε και επίσημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η ύπαρξη του επιβλαβούς οργανισμού «Plasmopara halsedii» σε καλλιέργειες ηλίανθου στην περιοχή της Δράμας. Για το θέμα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής, του ΥπΑΑΤ. Σύμφωνα με αυτό ο λεγόμενος και «περονόσπορος του ηλιάνθου» οφείλεται στον παθογόνο μύκητα Plasmopara halstedii, ο οποίος είναι εδαφογενής και σπορομεταδιδόμενος.


Αρχικά μολύνεται η ρίζα και στη συνέχεια η μόλυνση μεταδίδεται διασυστηματικά και στο υπέργειο μέρος. Δευτερογενώς, με σπόρια που παράγονται στα φύλλα, γίνονται και απευθείας μολύνσεις του υπέργειου μέρους. Λόγω των μολύνσεων, μπορεί να έχουμε τήξεις νεαρών φυταρίων, καταστροφή φύλλων και κεφαλών, σοβαρή μείωση ανάπτυξης και απόδοσης της καλλιέργειας.
Ο περονόσπορος του ηλιάνθου περιλαμβάνεται στη λίστα των παθογόνων καραντίνας, για τα οποία συνιστώνται μέτρα περιορισμού της εξάπλωσής τους από χώρα σε χώρα. Η ανάπτυξη του μύκητα ευνοείται από την υγρασία και τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες ενώ περιορίζεται όταν η θερμοκρασία του εδάφους ανέβει πάνω από τους 25οC ή και από την επικράτηση ξηρασίας. Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου επιβλαβούς οργανισμού δεν υπάρχουν εγκεκριμένα στην χώρα μας φυτοπροστατευτικά προιόντα.
πηγη Αγροτικα.


                                                   ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...