ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ "ΜΕΛΙ" ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ.



Από την  Κλεοπάτρα Αϊβαζίδου


ΥΛΙΚΑ


1 κ. Καραβίδες
1 κ. ξερά Κρεμμύδια
2 φλιτζ. τριμμένη Ντομάτα
1 κουτ. Ντοματοπελτέ
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
1 κουτ. Μέλι
Αλάτι & Πιπέρι
1 ματσάκι Μάραθο




Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα αχνίζουμε με ½ ποτήρι νερό για 10 λεπτά για να μαλακώσουν. Με κλειστό καπάκι αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα, τριμμένη ντομάτα και μια κουταλιά ντοματοπελτέ. Ανακατεύομε για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και κατόπιν βάζουμε το ελαιόλαδο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ελαφριά γιατί δεν έχει καθόλου τσιγάρισμα.

Βράζουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το μάραθο και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα, μαζί με τα κοτσάνια. Η συνταγή βασίζεται στο μάραθο καθώς δεν μπαίνει κανένα άλλο αρωματικό στη συνταγή. 
Αλατοπιπερώνουμε. 
Δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί οι καραβίδες έχουν ήδη από το θαλασσινό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5 λεπτά.


 Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι για ένα κιλό καραβίδες. 

Στο τέλος βάζουμε τις καραβίδες αφού τις καθαρίσουμε και τους κόψουμε τα μουστάκια. Επίσης βράζουμε για 10 λεπτά. Οι καραβίδες δεν θέλουν παραπάνω βράσιμο γιατί σκληραίνουν μετά και δεν είναι νόστιμες.


ΤΙΡ: Πως καθαρίζεται η καραβίδα: τη γυρίζουμε ανάποδα και κόβουμε με το ψαλίδι οριζόντια το κέλυφος από το κεφάλι ως την ουρά. Με μία οδοντογλυφίδα βγάζουμε το αντεράκι πάνω από τη ράχη και μένει μόνο το φαγητό της.


Μπορείτε να συνδυάσετε το νόστιμο αυτό φαγητό με μια σαλάτα άγρια σπαράγγια μαγειρεμένα στον ατμό και ανακατεμένα με λίγο λαδάκι και ξύδι μπαλσάμικο. Τα άγρια σπαράγγια φυτρώνουν εκεί που βγαίνει και ο μάλαθρος και συνδυάζονται άψογα!



     Καλη Κυριακή   ΜΗΤΣΟΣ            
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...