ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ, ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.


Εκκληση για βοήθεια - Κρίση στη ΣομαλίαΜερες που ειναι καλο ειναι να εχουμε στο μυαλο μας  και τον διπλανο μας.
Βεβαια και εδω οι Ελληνες εχουν μεγαλες αναγκες, ειδικα τον τελευταιο καιρο, αλλα εκει πεθαινουν μικρα παιδια.


Ειμαι υποχρεωμενος να διαδωσω την ανησυχια που εχουν  οι γιατροι του κοσμου.

Τον τελευταίο χρόνο, το ανατολικό Κέρας της Αφρικής έχει βιώσει δυο συνεχόμενες περιόδους λειψυδρίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες ξηρασίες των τελευταίων δεκαετιών. Τις επιπτώσεις της ξηρασίας έχουν επιδεινώσει η αύξηση των τιμών των δημητριακών, η αυξημένη θνησιμότητα των ζώων, οι συγκρούσεις και η περιορισμένη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας με αποτέλεσμα περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι να κινδυνεύουν από υποσιτισμό.
Μεγάλα τμήματα της Σομαλίας έχουν καταστραφεί από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται για πάνω από 20 χρόνια, και οι εκτοπισμένοι φτάνουν με δυσκολία στις λίγες περιοχές όπου παρατείνεται η επισιτιστική βοήθεια και η υγειονομική περίθαλψη.
Αυτή τη στιγμή οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα περιθάλπουν περισσότερα από 28.000 παιδιά με υποσιτισμό σε μονάδες και κέντρα θεραπευτικής επισιτιστικής φροντίδας στην Αιθιοπία, την Κένυα και τη Σομαλία.
Σομαλία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια σε 600 εκτοπισμένες οικογένειες
05.08.11
Σομαλία: Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διανέμουν ανθρωπιστική βοήθεια σε 600 εκτοπισμένες οικογένειες © MSFΑνακοίνωση - Πάνω από 3.600 άνθρωποι που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στη νότια σομαλική πόλη Τζιλίμπ (Jilib, Κάτω Κοιλάδα της Τζούμπα) έλαβαν πλαστικά καλύμματα, κουνουπιέρες και σαπούνια. Οι προμήθειες διανεμήθηκαν από τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) που υποστηρίζουν θεραπευτικό πρόγραμμα μεγάλης έκτασης για υποσιτισμένα παιδιά και ένα νοσοκομείο στη γειτονική πόλη Μαρέρε (Marere).
 
«Άκουσα ότι στην Τζιλίμπ υπάρχει ένας καταυλισμός (για εκτοπισμένους) όπου γίνονται διανομές τροφίμων και αυτός ήταν ο λόγος που ξεκινήσαμε το ταξίδι μας προς τα εκεί», δήλωσε μια μητέρα έξι παιδιών που έφθασε πρόσφατα στον καταυλισμό διασχίζοντας πάνω από 230 χιλιόμετρα. «Θέλαμε να πάμε στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Κένυα, αλλά δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε το υψηλό μεταφορικό κόστος για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Αντ’ αυτού φτάσαμε στη Τζιλίμπ ελπίζοντας να λάβουμε κάποια βοήθεια», εξηγεί.«Εκτρέφαμε αγελάδες αλλά τα ζώα άρχισαν να πεθαίνουν εξαιτίας της ξηρασίας πριν από τέσσερις μήνες. Όταν χάσαμε και τις δυο τελευταίες μας αγελάδες, ξεκινήσαμε με τα πόδια  από το χωριό μας και ταξιδέψαμε 15 μέρες για να φτάσουμε στην Τζιλίμπ.»
Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας έχει στόχο να προσφέρει καταφύγιο σε ανθρώπους που είναι αναγκασμένοι να ζουν στο ύπαιθρο ενώ οι κουνουπιέρες θα βοηθήσουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της ελονοσίας, καθώς στην ιατρική μονάδα της πόλης Μαρέρε αυξάνει ο αριθμός των ασθενών που περιθάλπονται από αυτή την ασθένεια.
Από τις 4 Αυγούστου, το Θεραπευτικό Επισιτιστικό Πρόγραμμα στη Μαρέρε έχει δεχθεί 101 σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά με ιατρικές επιπλοκές στο εντατικό επισιτιστικό πρόγραμμα, ενώ πάνω από 740 επιπλέον υποσιτισμένα παιδιά έχουν εισαχθεί σε διάφορες κινητές μονάδες θεραπευτικής επισιτιστικής φροντίδας μέσα και γύρω από τη Μαρέρε. Την ίδια στιγμή, προσπαθούμε να επεκτείνουμε το δίκτυο παροχής ιατρικής και επισιτιστικής βοήθειας για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται αδιάλειπτα στη Σομαλία από το 1991. Σήμερα παρέχουμε δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε οκτώ περιοχές στη νότια Σομαλία.  Πάνω από 1.400 μέλη ντόπιο προσωπικού που υποστηρίζονται από περίπου 100μελες προσωπικό στο Ναϊρόμπι, παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, επισιτιστική θεραπεία, ιατρική φροντίδα και υποστήριξη σε εκτοπισμένους και  χειρουργική φροντίδα, ενώ κάνουν διανομή νερού και ειδών πρώτης ανάγκης σε εννέα περιοχές στη Νοτιο-Κεντρική Σομαλία.

Οι ΓΧΣ δε δέχονται καθόλου κυβερνητική χρηματοδότηση για τα προγράμματά τους στη Σομαλία, και όλοι οι οικονομικοί τους πόροι προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές
 
 Γιατροι χωρις συνορα εδω
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...