ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.


Ψεκασμοί θα γίνουν αύριο βράδυ στο Πλατύ και την Αγκαθιά για την καταπολέμηση των κουνουπιώνΨεκασμοί θα γίνουν αύριο βράδυ στο Πλατύ και την Αγκαθιά για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλεξάνδρειας γνωστοποιεί τα εξής:

Μετά από σχετική ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), από τον δήμο Αλεξάνδρειας ανακοινώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου προς Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 θα πραγματοποιηθούν, στο Πλατύ και στην Αγκαθιά του δήμου Αλεξάνδρειας, προληπτικοί ψεκασμοί, εντός των συγκεκριμένων οικισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος μαζικής καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Οι ψεκασμοί θα γίνουν αποκλειστικά τις βραδινές-μεταμεσονύχτιες ώρες και συγκεκριμένα:
•Στο Πλατύ, από τις 12 μ.μ. της Τετάρτης 10 Αυγούστου έως τις 2 το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου

•Στην Αγκαθιά, από τις 2 το πρωί έως τις 4 το πρωί της Πέμπτης 11 Αυγούστου.
Το εντομοκτόνο που θα χρησιμοποιηθεί στους ψεκασμούς είναι το συνθετικό πυρεθρινοειδές Φαινοθρίνη (Σουμιθρίνη, Sumithrin), το οποίο φωτοδιασπάται και αποικοδομείται ταχέως μετά την εφαρμογή.

Οι ψεκασμοί ενδέχεται να επαναληφθούν μετά από μερικές ημέρες. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί έγκαιρα από τον δήμο Αλεξάνδρειας, για την ενημέρωση των κατοίκων των παραπάνω οικισμών.

Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μην δημιουργηθεί ο παραμικρός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, θα πρέπει να ληφθούν υποχρεωτικά, από όλους τους κατοίκους του Πλατέος και της Αγκαθιάς, τα ακόλουθα μέτρα:
-Κατά την έναρξη του ψεκασμού μέχρι και μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι. Ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα οικόσιτα ζώα.
-Οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα θα πρέπει να είναι κλειστά έως και μία ώρα μετά τον ψεκασμό.
-Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο διαρκεί ο ψεκασμός και να κλείσουν να κλιματιστικά.
-Η μπουγάδα, τα παιδικά παιχνίδια και τυχόν τρόφιμα που βρίσκονται στις αυλές πρέπει να έχουν μαζευτεί πριν την ώρα του ψεκασμού και για μία ώρα μετά.
-Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν ή να σταβλιστούν και να προφυλαχθούν τα μικρά τους, κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.
-Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να απομακρύνουν προσωρινά τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Σε τυχόν περίπτωση έκθεσης στην ουσία του φαρμάκου, μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός εθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 210-5212000. 

πηγη εφημ.ΛΑΟΣ                                ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...