ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ.

Τις προτάσεις της για την «Πράσινη Βίβλο» που αφορά την προώθηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, οι οποίες τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση από τις 15 Οκτωβρίου, 
θα παρουσιάσει η Commision στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, που θα γίνει υπό την προεδρία του Γάλλου υπουργού Γεωργίας, Michel Barnier. Επίσης στο Συμβούλιο θα υπάρξει συνέχιση του διαλόγου πάνω στις προτάσεις της Commission για τον «έλεγχο υγείας» της ΚΑΠ, εν όψει της εκφρασμένης επιθυμίας της γαλλικής προεδρίας της Ε.Ε. να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντός του Νοεμβρίου.


Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο και στις λοιπές προτεραιότητες του προεδρεύοντος κ. Barnier είναι τα εξής θέματα: 

Η συνέχιση των συζητήσεων πάνω στην πρόταση κανονισμού για την δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία. 

Πρόκειται για ένα σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει ως στόχο να προωθήσει την υγιεινή διατροφή στην νεολαία καθώς σύμφωνα με στοιχεία σχετικής έρευνας σχεδόν 22 εκατομμύρια παιδιά σε όλη την ΕΕ είναι υπέρβαρα και πάνω από 5 εκατομμύρια πάσχουν από παχυσαρκία.
 Το σχέδιο κανονισμού προβλέπει την διάθεση κοινοτικών κονδυλίων ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, προκειμένου να καλυφθεί το αντίτιμο της εβδομαδιαίας διανομής φρούτων σε όλα τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 10 χρονών κατά τη διάρκεια των 30 εβδομάδων του σχολικού έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ευρωκοινοβουλίου , το οποίο στις 7 Οκτωβρίου αποφάσισε να απευθύνει έκκληση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Επιτροπή για να λάβουν πιο φιλόδοξα μέτρα.
Ακολούθως, θα συζητηθεί η πρόταση της Επιτροπής που στοχεύει στην τροποποίηση του σχεδίου διανομής δωρεάν τροφίμων για τους άπορους της Ευρώπης.  Σύμφωνα με τα δεδομένα το 2006, 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε 19 κράτη μέλη ωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα ενίσχυσης που εφαρμόστηκε πρώτη φορά το 1987. Ο στόχος της πρότασης είναι να επεκταθεί η ποικιλία των προϊόντων που παρέχονται (ιδιαίτερα φρούτα και λαχανικά, χοιρινό κρέας και πουλερικά). Επίσης, προτείνεται να διευκολυνθεί η αγορά τροφίμων από την ελεύθερη την αγορά λόγω της κατανάλωσης των αποθεμάτων της παρέμβασης.
πηγη Αγροτικα.
                                         ΜΗΤΣΟΣ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...