ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΜΑΧΗΤΕΣ.... ΑΡΚΟΥΔΕΣ / ΑΓΡΟΤΕΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ.


Πέντε απρόσκλητοι επισκέπτες έχουν κάνει άνω- κάτω τη ζωή των κατοίκων του Σισανίου Κοζάνης, το οποίο επισκέπτονται κάθε βράδυ προκαλώντας καταστροφές σε μποστάνια, κήπους, περιβόλια, αγροτικές καλλιέργειες. Φυσικά, δεν πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για πέντε… πεινασμένες αρκούδες!

Τα αγρίμια κατεβαίνουν από τα ορεινά στο χωριό αναζητώντας τροφή και πολύ συχνά φτάνουν ως τα ακραία σπίτια. Στόχος τους είναι οι καλλιέργειες με καρπούζια και πεπόνια, καλαμπόκια και κολοκύθες, λάχανα και μαρούλια, που τρώνε κατά δεκάδες προσπαθώντας να χορτάσουν την πείνα τους, αλλά δεν γλιτώνουν ούτε τα οπωροφόρα δέντρα τα οποία γυμνώνουν από κορόμηλα, μήλα, μούρα, κεράσια και άλλους γλυκούς καρπούς.

Αδυναμία τους αποτελούν και οι κυψέλες τις οποίες καταστρέφουν για να ρουφήξουν τον αγαπημένο τους μεζέ, το μέλι! 
Αγρότες και μελισσοκόμοι πηγαίνουν με πολλή μεγάλη προσοχή στα χωράφια και τα μελίσσια τους, από τον φόβο μήπως βρεθούν αντιμέτωποι με τα μεγαλόσωμα θηλαστικά. Πάντως, κρούσμα επίθεσης σε άνθρωπο δεν έχει αναφερθεί, αλλά οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ίδιων και των περιουσιών τους.
πηγη Θεμα

                                            ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...