ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

ANA 3ETIA ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ο ΟΓΑ.
Ανά τριετία θα αλλάζουν ασφαλιστική κατηγορία και, αντιστοίχως, θα πληρώνουν περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές οι αγρότες που καλύπτονται από τον ΟΓΑ, όπως προκύπτει από τη σχετική ρύθμιση του Μεσοπρόθεσμου η οποία τώρα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης: Όπως επισημαίνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη στον ΟΓΑ δημιουργούνται πλέον πέντε υποχρεωτικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Οι αγρότες ασφαλιζονται αρχικώς στην πρώτη κατηγορία και μεταφέρονται στη δεύτερη μετά από πέντε έτη ασφάλισης. Ακολούθως, αλλάζουν κατηγορία υποχρεωτικά κάθε τρία έτη, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξάνονται αντιστοίχως και οι ασφαλιστικές εισφορές.
 


Πιο αναλυτικά, προβλέπονται τα εξής
•           Από την πρώτη στη δεύτερη κατηγορία μεσολαβούν πέντε έτη ασφάλισης.
•           Από τη δεύτερη στην τρίτη κατηγορία τρία έτη ασφάλισης (οκτώ συνολικά).
•           Από την τρίτη στην τέταρτη κατηγορία τρία έτη ασφάλισης (έντεκα συνολικά).
•           Από την τέταρτη στην πέμπτη κατηγορία τρία έτη ασφάλισης (δεκατέσσερα συνολικά).
Οι αγρότες με αίτησή τους μπορούν να επιλέξουν ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία απ’ αυτή που υπάγονται υποχρεωτικά για την καταβολή εισφορών. Εφόσον βρίσκονται σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία, μπορούν να επιλέξουν κατώτερη (στην περίπτωση αυτή οι αγρότες κατατάσσονται στην ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία θα υπάγονταν υποχρεωτικά εάν δεν είχαν επιλέξει την ανώτερη).
Επιπλέον στην εγκύκλιο τονίζεται πως «σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιλέξει υποχρεωτική κατηγορία ανώτερη εκείνης στην οποία υπάγεται -σύμφωνα με τον χρόνο ασφάλισής του-, έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σε αυτή για το σύνολο του χρόνου που απαιτείται έως ότου η επιλεγείσα κατηγορία καταστεί υποχρεωτική. Στη συνέχεια θα μεταταγεί σε ανώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία».
Σε περίπτωση αίτησης επαναφοράς από προαιρετική σε υποχρεωτική κατηγορία, προβλέπεται πως η κατάταξη δεν μπορεί να γίνει σε κατώτερη κατηγορία από αυτήν στην οποία θα κατατασσόταν υποχρεωτικά ο ασφαλισμένος, σύμφωνα με τον χρόνο ασφάλισής του.
Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως στον συνολικό χρόνο για την υποχρεωτική μετάταξη σε ασφαλιστική κατηγορία δεν θα προσμετρώνται τα έτη που διανύθηκαν στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών.
Ο ασφαλισμένος μπορεί να υποβάλει στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών αίτηση για μεταβολή ασφαλιστικής κατηγορίας οποτεδήποτε. Σε κάθε περίπτωση όμως η μετάταξη από τη μία κατηγορία στην άλλη θα γίνεται από:
•           την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από τη συμπλήρωση της πενταετίας ή τριετίας ή
•           την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από την υποβολή της αίτησης για αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.

Από 1η Ιανουαρίου 2012
Η υποχρεωτική μετάταξη των ήδη ασφαλισμένων σε ανώτερη κατηγορία ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2012. Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της ρύθμισης η μετάταξη στην αμέσως επόμενη υποχρεωτική κατηγορία πραγματοποιείται εφόσον έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος συνολικός χρόνος ασφάλισης (χωρίς να υπολογίζονται τυχόν πλεονάζοντα έτη ασφάλισης σε κάθε κατηγορία).
 πηγη Αγροτικα.

                                               ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...