ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ !!!!!!!


Καναδάς επιδιώκουν να αναπαραγάγουν μέλισσες ποιο ανθεκτικές.
ΟΤΑΒΑ - Μετά από μια τεράστια καταστροφη σε μέρη ολου του κόσμου, δύο πανεπιστήμια του Καναδά, ξεκίνησαν μια προσπάθεια για την φυλή μελισσών ανθεκτικες στα παράσιτα και τις ασθένειες.


Το Led από τα πανεπιστήμια του Guelph και Manitoba.
Το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να αναπαραγάγει μια φυλη μέλισσας μέσω της γενετικής επιλογής.
Επίσης, νέα προϊόντα για την καταπολέμηση των παρασίτων και ασθενειών, και θα  προσπαθήσουν να βρούνε νέους τρόπους διαχείρισης των αποικιών της επικονίασης που αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που περιλαμβάνουν τα παράσιτα, βακτηριακές λοιμώξεις και τα φυτοφάρμακα ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο περιβάλλον.
Προσφερουν  244.000 δολάρια για το Σύλλογο Μελισσοκόμων του Οντάριο να συμμετέχουν στο έργο.
Ο στόχος είναι να «βοηθήσουμε τους μελισσοκόμους τη διασφάλιση της βιώσιμης συγκομιδής του μελιού και την παροχή βασικών υπηρεσιών, γονιμοποίηση στη βιομηχανία φρούτων και λαχανικών», ανέφερε η κυβέρνηση σε μια δήλωση.


Οι απωλειες των μελισσών τα τελευταία χρόνια έχουν φθάσει το 10 με 30 τοις εκατό στην Ευρώπη, το 30 τοις εκατό στις Ηνωμένες Πολιτείες, και μέχρι 85 τοις εκατό στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια γεωργία. Θα γονιμοποιούν περισσότερες από 100 διαφορετικές καλλιέργειες, που αντιπροσωπεύουν έως και 83 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία των καλλιεργειών σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και περίπου το ένα τρίτο του ανθρώπινου διαιτολογίου.
«Ψάχνουμε για τις μέλισσες (για το πρόγραμμα αναπαραγωγής) που είναι ανθεκτικά στα ακάρεα και με μεγαλύτερη ανοχή σε ιούς, επειδή αυτές φαίνεται να είναι οι δύο βασικοί παράγοντες πίσω από την απώλεια αποικιών," Rob Currie, εντομολογία καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Manitoba στον Γουίνιπεγκ, δήλωσε στο AFP.
Currie είπε το πανεπιστήμιο είχε επιτυχία μέχρι στιγμής σε συνάρτηση απωλειών μελισσών μέχρι 40 τοις εκατό σε δοκιμές έκθεσή τους σε ασθένειες, κάτω από το 75 τοις εκατό.
"Δεν είναι μια απόλυτη επιτυχία, αλλά είναι μια σημαντική βελτίωση και ότι κάνει πάρα πολλά οικονομική διαφορά", πρόσθεσε.
Στο Οντάριο, του συνεταιρίζεσθαι εκπρόσωπος των μελισσοκόμων Les Eccles, δήλωσε ότι στο πλαίσιο της έρευνας η ομάδα του θα μεταβάλει το είδος και την ποσότητα των τροφίμων που για τις μέλισσες, καθώς και οι μέλισσες τον τρόπο μεταφέρονται στα αγροκτήματα σε ολόκληρο τον Καναδά για γονιμοποίηση, να μελετήσει τον καλύτερο τρόπο φροντίδα γι 'αυτούς.


Μακαρι να γινονταν και εδω αυτα.
                                           ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...