ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΕΛΒΕΤΙΑ.


Νέα έρευνα που διεξάγεται στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της διαπίστωσε ότι οι μέλισσες  κινδυνευουν να λιποτακτησουν απο την κυψελη, και η αιτια ειναι τα κινητα τηλεφωνα.
Η έρευνα έχει ρίξει φως με την νεα αυτη ερευνα στον προβληματικο χαρτη των εξαφανισεων των μελισσων, η οποια συνοδευεται  από τα φυτοφάρμακα και τα παράσιτα.


Οι ερευνητές τοποθετούνται δύο κινητά τηλέφωνα στις κυψέλες τους και να λειτουργούν εναλλάξ σε κατάσταση αναμονής και σε συνδυασμό μεταξύ τους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, όταν τα τηλέφωνα ήταν σε κατάσταση αναμονής, οι μέλισσες δεν άλλαξαν την συμπεριφορα τους, αλλά όταν τα τηλέφωνα ενεργοποιήθηκαν, οι μέλισσες αρχισαν να δραστηροποιουνται σε μεγαλυτερο βαθμο και να φευγουν απο την κυψελη.
"Αυτό είναι σαφής απόδειξη ότι οι μέλισσες είναι ευαίσθητες στα κινητα  τηλέφωνα και ενοχλούνται σε μεγαλο βαθμο , δήλωσε ο διευθυντής της έρευνας Ντάνιελ Favre.
Ο Favre εξήγησε ότι οι μέλισσες ως αποτελεσμα των κινητων τηλ., κατα μεγαλο ποσοστο  εγκαταλείπουν την κυψέλη πρόωρα.
Η εξαφάνιση των μελισσών θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, καθώς πολλά δέντρα και φυτά να τα επικαλούνται για να αναπαραχθούν.
Η πρώτη σημαντική ένδειξη ότι οι μέλισσες ήταν όλο και περισσότερο υπό την απειλή ήρθε το 2006, όταν υπήρχε ένα κύμα θανάτων  μελισσών στις ΗΠΑ.Μερικοί μελισσοκόμοι ανέφεραν οτι ειχαν  χάσει το 90 τοις εκατό του πληθυσμού τους. 
Την Αίγυπτο, την Ιαπωνία, την Κίνα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει από μεγάλης κλίμακας απώλεια των πληθυσμών των μελισσών.
Ξενος τυπος.

                                                 ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...