ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΒΑΜΒΑΚΙ & ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.


Αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων με βαμβάκι και καλαμπόκι δείχνουν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διαδικασία σύνταξης του ΟΣΔΕ που διεξάγει η ΕΑΣ Τρικάλων.
Οι αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση των στρεμμάτων των συγκεκριμένων καλλιεργειών επιβεβαιώνονται από τη σύνταξη του ΟΣΔΕ στα Τρίκαλα.
Με βάση το 80% των δηλώσεων που έχουν


 υποβληθεί στην ΕΑΣ Τρικάλων (υπολείπονται περί τις 2.000 δηλώσεις οι οποίες απομένει να ενταχθούν στο μηχανογραφικό σύστημα) προκύπτει μία σημαντική αύξηση των στρεμμάτων με βαμβάκι.
Με βάση το συγκεκριμένο δείγμα λοιπόν, η αύξηση εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 20% με 30% σε σχέση με πέρυσι. Στο 80% των δηλώσεων έχουν καταγραφεί 108.000 στρέμματα με βαμβάκι που ξεπερνούν τις συνολικές εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν κατά την περσινή περίοδο. Αύξηση παρατηρείται και στις εκτάσεις με καλαμπόκι.
Μέχρι στιγμής έχουν μηχανογραφηθεί περί τα 68.000 στρέμματα ενώ οι συνολικές εκτάσεις αναμένεται να φτάσουν τις 72.000 με 73.000 στρέμματα. Αντιθέτως, μείωση παρατηρείται στις εκτάσεις με σκληρό και μαλακό σιτάρι, όπως και με κριθάρι.
Με μαλακό σιτάρι και κριθάρι καλλιεργούνται περί τις 25.000 στρέμματα σε επίπεδο Τρικάλων, ενώ με σκληρό σιτάρι, 28.000 στρέμματα.
Οι εκτιμήσεις
Ο λόγος που παρατηρείται η αύξηση στις εκτάσεις με βαμβάκι και καλαμπόκι συνδέεται με τους νόμους της προσφοράς και της ζήτησης που καθόρισαν τις τιμές των προϊόντων την περασμένη καλλιεργητική περίοδο. Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του βαμβακιού (ξεπέρασε ακόμη και τα 70 λεπτά το κιλό) και η μικρότερη, αλλά σταθερή άνοδος της τιμής του αραβόσιτου, οδήγησε πολλούς αγρότες του Νομού στην απόφαση να προτιμήσουν τις συγκεκριμένες δύο καλλιέργειες.
πηγη Αγροτικα

                                      ΜΗΤΣΟΣ
                              
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...