ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΦΑΡΜΑΚΩΝ.


Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου θα συζητηθεί στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και ακολούθως στον αρμόδιο κοινοβουλευτικό τομέα του ΠΑΣΟΚ, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των αγροτικών συνεταιρισμών. 
Αυτό αναφέρθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου, κατά την διάρκεια συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το τους επικεφαλής των εποπτευόμενων οργανισμών του υπουργείου.
 Επίσης σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέσα στην εβδομάδα, ολοκληρώνεται η διαβούλευση με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση οργανισμών ΟΠΕΓΕΠ, ΕΘΙΑΓΕ και ΟΓΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ. 


Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων που ενσωματώνει και σχετική κοινοτική οδηγία, αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Ειδικότερα όσον αφορά το ν/σ για της συγχωνεύσεις τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο που θα έχει οργανωτικές και εργασιακές ρυθμίσεις αλλά και διατάξεις για την έρευνα και ανάπτυξη, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για την αναβάθμιση της γεωργικής εκπαίδευσης ενώ δεν αποκλείεται η δημιουργία γεωργικού και τεχνολογικού λυκείου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την σημερινή σύσκεψη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για το κυβερνητικό έργο «Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποτύχουμε. 
Πρέπει να τα καταφέρουμε πάση θυσία, για το συμφέρον της χώρας και την ευημερία του λαού μας». Κληθείς να σχολιάσει τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως οι δυσκολίες ξεπερνιούνται με πολλή δουλειά, «σηκωμένα μανίκια» και «πάντα με σταθερή πυξίδα».
Επίσης στις δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τους αποχωρήσαντες υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννη Κουτσούκο. 
 Ο νέος υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των Αποστολάκη-Κουτσούκου και όχι μόνο, καθώς όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης πρόκειται να του αναθέσει και επιπλέον αρμοδιότητες.

Στην σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ του υπουργού και του νέου υφυπουργού συμμετείχαν οι δύο γενικοί γραμματείς του υπουργείου, Γ. Κανελλόπουλος και Γ. Μπαζώτη και οι επικεφαλής των εξής οργανισμών: Θάνος Καπρέλης και Μόσχος Κορασίδης (ΟΠΕΚΕΠΕ), Χρήστος Χατζηαντωνίου (ΕΛΓΑ), Παναγιώτης Βασιλόπουλος (ΟΠΕΓΕΠ-Agrocert) κ.ά.
πηγη Αγροτικα.

                                                 ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...