ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ !!


Στροφή στα ελληνικά προϊόντα, όχι για εθνικιστικούς λόγους ή χάριν προστατευτισμού, αλλά ως απόλυτη αναγκαιότητα για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα, πρότεινε απόψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
«Αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, τότε θα πέφτουν κάθε χρόνο στην ελληνική οικονομία 10 δισ. ευρώ», είπε, επικαλούμενος 
και σχετικές εκτιμήσεις του καθηγητή Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δρος Μ. Γκλεζάκου. 
Από το βήμα της 36ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ, ο κ. Λακασάς υποστήριξε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι «δεν υπάρχει ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα». 
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει το δόγμα "παράγω και εξάγω", αφού, σήμερα, ακόμη και οι πλέον εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας είναι καθαρά εισαγωγικοί. «Ο ανταγωνισμός από τις ξένες αγορές εκτόπισε την ελληνική παραγωγή και στο εξωτερικό η ελληνική παραγωγή δεν είχε τη δυναμική να αναπτυχθεί και να κατακτήσει μερίδιο αγοράς», είπε. 

Κάλεσε, τέλος, τα δύο μεγάλα κόμματα να καταρτίσουν κοινή λίστα στρατηγικών στόχων για την έξοδο από την κρίση. Περίπου 1.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα» μέχρι τις 14/6, οπότε λήγει η σχετική προθεσμία, όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Φούρλας. 
Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης κεφαλαίων κίνησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εξαγωγέα βήμα προς βήμα, μέσα από εργαλεία όπως: το Ταμείο Εξωστρέφειας, η πλατφόρμα ψηφιακής πληροφόρησης των εξαγωγέων (www.trade.gov.gr), η δυνατότητα ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των εξαγωγών μέσω του «Single Window» και οι δράσεις βελτίωσης της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων. 
 Σε μακροχρόνιο παγετώνα έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία, καθώς η ύφεση βάθυνε και η ανεργία διογκώθηκε, ενώ το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του 2011 γυρίζει την Ελλάδα χρόνια πίσω, όντας ίσο με εκείνο του τρίτου τριμήνου του 2005. 
 Δεν δέχομαι συζητήσεις που εκτυλίσσονται σήμερα για το τι είναι προτιμότερο, χρεοκοπία, αναδιάρθρωση, επιστροφή στη δραχμή κτλ. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος. Να βγούμε μπροστά και να αντιστρέψουμε το κλίμα», υπογράμμισε ο CEO της Pharmathen, η οποία εξάγει φάρμακα και ελληνική τεχνογνωσία σε 85 χώρες. Κατά τον κ. Κάτσο, η Ελλάδα πρέπει «να κινηθεί γρήγορα και συντονισμένα, ώστε να καταρτιστεί μια εθνική στρατηγική εξωστρέφειας, με σημαντικότατες επενδύσεις στην καινοτομία και τη διαφορετικότητα». Επικαλούμενος και την προσωπική του εμπειρία από την ανάπτυξη της Pharmaten, σημείωσε ότι για την απόσβεση οποιαδήποτε επένδυσης δεν επαρκεί η ελληνική αγορά. «Πρέπει οι επενδύσεις μας να βασίζονται σε μια διευρυμένη αγορά»,
πηγη Πασεγες


                                   ΜΗΤΣΟΣ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...