ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

ΞΑΝΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΕΒΖ.


«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ αποφάσισε την λειτουργία και των τριών εργοστασίων», καθησυχάζει με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης. 
Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου Πασχαλίδου, με την οποία εξέφραζε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στη Βόρειο Ελλάδα.


Η βουλευτής είχε καταγγείλει μια «σειρά από λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς» και είχε επισημάνει ότι «οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα δεν πείστηκαν να σπείρουν τεύτλα θεωρώντας ανεπαρκή τα προβλεπόμενα οικονομικά κίνητρα μετά και το απογοητευτικό 2010 που θεωρήθηκε και η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας».
Όπως διευκρινίζει ο κ. Σκανδαλίδης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ανακοινώσει ότι η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης από το καλλιεργητικό έτος 2012. Σημειώνει επιπλέον ότι η ΕΒΖ ΑΕ επιδιώκει τη διατήρηση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα με στόχο την παραγωγή της Εθνικής Ποσόστωσης Ζάχαρης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...