ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

KAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ "ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ".

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος και της σύνδεσης του ξενοδοχειακού κλάδου με τις τοπικές κοινωνίες και τον πρωτογενή τομέα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει μια προσπάθεια για την υλοποίηση ενός  προγράμματος για το «Ελληνικό Πρωινό».


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο κατά πρώτο λόγο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο, εφόσον αγκαλιαστεί από τα μέλη,  να αποτελέσει κύριο στοιχείο της ταυτότητας  του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ’ επέκταση εργαλείο προώθησης του ελληνικού τουρισμού.

Έτσι λοιπόν, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων και η «Τρικαλινή Γεύση» καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (ιδιώτες, συνεταιρισμούς, τοπικούς παραγωγούς, κ.λπ.) να καταθέσουν τις προτάσεις και ιδέες τους για παραδοσιακές συνταγές πρωινού γεύματος (π.χ. πίτες, γλυκίσματα, κ.λπ.) αλλά και τοπικών προϊόντων (π.χ. λουκάνικα - αλλαντικά, μέλι, τυροκομικά είδη, κ.λπ.) ή συσκευασμένων βοτάνων (π.χ. τσάι, χαμομήλι, σαλέπι, κ.λπ.). Οι συνταγές συνιστάται, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να προέρχονται αποδεδειγμένα από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα (π.χ. αναφορά σε βιβλιογραφία) ενώ όσον αφορά τα τοπικά προϊόντα θα πρέπει ιδανικά να φέρουν πιστοποίηση Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) ή/και Εγγυημένων Παραδοσιακά Ιδιότυπων Προϊόντων (Ε.Π.Ι.Π.).

Αφού γίνει η χαρτογράφηση των τοπικών προϊόντων και η επιλογή ενός εύλογου αριθμού αντιπροσωπευτικών παραδοσιακών συνταγών, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας θα παρουσιάσουν την Τρικαλινή εκδοχή του Ελληνικού Πρωινού.

Καλούνται συνεπώς όλοι οι Τρικαλινοί να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόσκληση ώστε να καθιερωθούν τα πλούσια αγαθά του τόπου μας στη συνείδηση όλων των επισκεπτών του νομού μας με προωθητικές ενέργειες μέσα από τα ξενοδοχεία.

Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος είναι μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν  να επικοινωνούν με τον Παύλο Παπαδημητρίου στα τηλέφωνα 2431026915, 6944862580, και ηλεκτρονικά στο papadimitriou@divanitrikala.gr

 

                                                            ΜΗΤΣΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...