ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ "ΕΘΙΑΓΕ".

Δεν θα επηρεασθεί η λειτουργία του Ινστιτούτου Μελισσοκομίας στη Χαλκιδική από την επικείμενη συγχώνευση ΕΘΙΑΓΕ.

Για την σημαντικότητα του κλάδου της μελισσοκομίας η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και, ιδιαίτερα, στη Χαλκιδική έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών για τα προβλήματα λειτουργίας του Ινστιούτου Μελισσοκομίας Χαλκιδικής.

Ειδικότερα ο υπουργός τόνισε ότι η δραστηριότητα αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διοικητική μεταρρύθμιση προκύψει, ενόψει της επικείμενης συγχώνευσης του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) με άλλους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν με αφορμή την Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.
Οι βουλευτές έχουν επισημάνει ότι η Χαλκιδική συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό επαγγελματιών μελισσοκόμων και η παραγωγή μελιού ξεπερνά το 20% της συνολικής ελληνικής παραγωγής.

«Το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής στα Νέα Μουδανιά λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια και διαθέτει πολύ σημαντικό εξοπλισμό που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των παραγωγών», έχουν επισημάνει οι τρεις βουλευτές του ΚΚΕ και έχουν ζητήσει να προχωρήσουν οι απαραίτητες προσλήψεις. 

«Η επαφή των μελισσοκόμων με το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας είναι καθημερινή και αδιάλειπτη και αποτελεί σημαντικό βοηθό για τον παραγωγό», έχει επισημάνει, από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ.
πηγη Αγροτικα.

                                            ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...