ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ EMAIL ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ Η/Ε.

Πέντε άτοµα στο στόχαστρο για το email της χρεοκοπίας

Ενας ψαράς, ένας φανοποιός, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας, υποψήφιοι συντάκτες


Ενας ψαράς από το Μεσολόγγι, ένας φανοποιός από τα Χανιά, ένας ελεύθερος επαγγελµατίας από την Αθήνα και δύο ακόµη άτοµα αγνώστων λοιπόν στοιχείων βρίσκονται στο στόχαστρο της ∆ίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος από αυτούς αποτελεί τον συντάκτη του email της χρεοκοπίας. 
Πρόκειται για κείµενο το οποίο στις 9 Μαρτίου κυκλοφόρησε στο ∆ιαδίκτυο και το πρωινό της 10ης Μαρτίου είχε ήδη προκαλέσει πανικό σε καταθέτες. Η επιστολή είχε την υπογραφή Γ.Β. και φερόταν να την έχει υπογράψει πρόσωπο µε επαφές στον τραπεζικό χώρο, αλλά και µε γνωριµίες στον δηµοσιογραφικό και πολιτικό κόσµο.

Πολύ γρήγορα το email, το οποίο ανέφερε την 25η Μαρτίου και µε αφορµή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ως την αρχή του τέλους για την ελληνική οικονοµία και την επιστροφή της χώρας στη δραχµή, έκανε τον γύρο του ∆ιαδικτύου ταχύτατα, ενώ αναδηµοσιεύτηκε από δεκάδες blogs και ιστοσελίδες ενηµέρωσης.
«ΕΦΥΓΑΝ» 200 ΕΚΑΤ. Το αποτέλεσµα ήταν, σύµφωνα µε στελέχη του υπουργείου Οικονοµικών, το πρωί της Πέµπτης περισσότερα από 200 εκατοµµύρια ευρώ να φύγουν από ελληνικές τράπεζες και να κατατεθούν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Χθες παρουσιάστηκε στην Αστυνοµική ∆ιεύθυνση Χανίων 43χρονος φανοποιός, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν αυτός ο οποίος έστειλε το επίµαχο email σε ενηµερωτική ιστοσελίδα η οποία εµφάνισε το περιεχόµενο του κειµένου ως «µεγάλη αποκλειστικότητα».

«Αν ήξερα τον πανικό που θα προκαλούσε το κείµενό µου δεν θα το έστελνα ποτέ», ισχυρίστηκε µέσω του δικηγόρου του ο φανοποιός, ο οποίος σύµφωνα µε τον δικηγόρο του «το τελευταίο διάστηµα έχει µείνει χωρίς δουλειά, είναι έγγαµος µε ένα παιδί και θέλησε να στείλει ένα κείµενο διαµαρτυρίας αγανακτισµένος από την καθηµερινότητα που βίωνε καθηµερινά λόγω οικονοµικής κρίσης».
ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ. Η ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος ωστόσο συνεχίζει να αναζητεί τον πραγµατικό συντάκτη του κειµένου. Από την έρευνα προέκυψε πως το κείµενο στάλθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από Ιντερνετ καφέ στα δυτικά προάστια της Αθήνας, από το Μεσολόγγι, τα Χανιά, το κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και από περιοχή των βορείων προαστίων. Οπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» ανώτεροι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., «τα ηλεκτρονικά στοιχεία των αποστολέων του κειµένου έχουν βρεθεί, αλλά αποµένει η ενηµέρωση από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειµένου να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο πρώτος που το έστειλε. Ωστόσο δεν αποκλείουµε να υπήρξε ακόµη και συντονισµένη προσπάθεια για τη δηµιουργία πλασµατικών εντυπώσεων όσον αφορά το µέλλον της ελληνικής οικονοµίας». 
πηγη.ΝΕΑ
Μάλιστα ο νόμος στην περίπτωση που κάποιος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις προβλέπει: "1. ποινή φυλάκιση...

τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή, ενώ καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Θελει λιγο προσοχη.


                                                             ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...