ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Ο ΜΗΤΣΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Τα πραγματα αγαπητοι φιλοι ,δεν ειναι καλα σε οτι αφορα δαση στην Ελλαδα.

Με την κριση που εχουμε, και πιστευω οτι θα γινουν χειροτερα τα πραγματα, ολο και περισσοτερο τα προβληματα θα διογκωνονται.

Ο περισσοτερος κοσμος προσπαθει να τα βγαλει περα με οποιο τροπο μπορει και σκεπτεται.

Ο λογος που γραφω αυτο το κειμενο ειναι


οτι επειδη το καυσιμο εχει ανεβει, τα δενδρα ΚΟΒΟΝΤΑΙ.

Πολλοι Ελληνες εχουν αγορασει μηχανακια και δωστου..
Κοβουν οτι βρουν μπροστα τους για να εχουν ξυλα για του χρονου και του παραχρονου. Εκτος απο την καταστροφη που γινεται , γιατι δεν ειναι ελεγχομενο ολο αυτο, κοβονται δενδρα που δεν πρεπει, και εκτος αυτου τα περισσοτερα ειναι μελισσοκομικα.

Μεγια μας, γιατι εαν παει ετσι το πραμα, σε κανα 2-3 χρονια θα ψαχνουμε να βρουμε μερος για τα μελισσια και δεν θα βρισκουμε.
Τα αγροτικα πανε περα δωθε, με κομμενα δενδρα.


Τα δενδρα παράγουν ποικιλία υλικών αγαθών, όπως βιομάζα ξύλου, βοσκήσιμη ύλη, καρπούς, μανιτάρια, μέλι, βότανα, συμβάλλουν στην παραγωγή και την ποιότητα του νερού, την ποιότητα του αέρα και τη δέσμευση και αποθήκευση του CO2, προσφέρουν ποικίλες άυλες υπηρεσίες, όπως προστασία εδαφικών πόρων, βιοποικιλότητα, παρέχουν  τροφή σε πληθώρα έμβιων όντων κ.ά. Πέραν αυτών, έχουν σημαντική πολιτιστική και αισθητική αξία. Επίσης, προσφέρουν ευκαιρίες για ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής (πεζοπορία, κατασκήνωση, θήρα, κ.ά.), στοιχεία απαραίτητα για την ευζωία του ανθρώπου.
Τα δασικά οικοσυστήματα μάς προσφέρουν απλόχερα μία μεγάλη ποικιλία υλικών αγαθών και υπηρεσιών, ενώ σε αντάλλαγμα ζητούν από εμάς κυρίως αγάπη και προστασία. 

Το ερώτημα που τίθεται είναι σε ποιο βαθμό τα δασικά είδη και τα οικοσυστήματα είναι ικανά να προσαρμοστούν στο ταχέως διαφοροποιούμενο περιβάλλον. Εάν δεν προσαρμοστούν σε σύντομο χρόνο, αυτά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αποσταθεροποίησής τους και, σε ακραίες περιπτώσεις, κατάρρευσής τους.
Οι επιπτώσεις αυτές θα μπορούσαν να μετριαστούν σημαντικά, εάν υιοθετηθούν έγκαιρα κατάλληλες διαχειριστικές στρατηγικές, όπως ειδική καλλιεργητική φροντίδα και ειδικά οργανωμένα συστήματα βόσκησης.
Γι' αυτό είναι ανάγκη η δασική πολιτική και η στρατηγική διαχείρισης να προσαρμοστούν άμεσα για να μετριαστούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι αρνητικές επιπτώσεις των επικείμενων κλιματικών μεταβολών.

Ας ασχοληθει καποιος υπευθυνος......

                        ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...