ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

3ΑΤΟΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ....

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι που κατοικούν σε μία πόλη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη, εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.
Θα ερθουν μερες οπως στην γειτονα χωρα, και ας λενε οτι ειναι εντος οριων η ραδιενεργεια.


Αυτοί οι τρεις άνθρωποι ανήκαν σε μία ομάδα περίπου 90 ασθενών που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της πόλης Φουτάμπα-μάτσι και επιλέχθηκαν τυχαία από τους γιατρούς για να υποβληθούν στις εξετάσεις που γίνονται έπειτα από ένα πυρηνικό ατύχημα.
Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία ενημέρωνε  επισήμως τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ότι η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ήταν ένα "πυρηνικό ατύχημα με τοπικές επιπτώσεις" καθώς η ραδιενέργεια που καταγράφηκε στα όρια της μονάδες ήταν πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Οι ιαπωνικές αρχές στην αναφορά τους προς την ΙΑΕΑ δηλώνουν ότι το ατύχημα ήταν μεγέθους 4 στην επτάβαθμη κλίμακα INES. Στην κλίμακα αυτή το 1 σημαίνει "ανωμαλία" ενώ το 7 υποδηλώνει "μεγάλο δυστύχημα".
Ψυχραιμία συνιστά η ιαπωνική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα Φουκουσίμα 1 δεν έχει υποστεί ζημιές από την έκρηξη.
H εταιρεία ηλεκτροδότησης TEPCO, στην οποία ανήκει ο πυρηνικός σταθμός, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να γεμίσει τον αντιδραστήρα με θαλασσινό νερό, σε μία προσπάθεια να τον ψύξει και να μειώσει την πίεση της μονάδας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, θα χρειαστούν 5 με 10 ώρες μέχρι να γεμίσει το κέλυφος του αντιδραστήρα και περίπου 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Παράλληλα, η διάμετρος εκκένωσης επεκτάθηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 10 που ήταν μέχρι τώρα, ενώ η υπηρεσία πυρηνικής και βιομηχανικής ασφάλειας της χώρας εκτίμησε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες, οι ζημιές από την έκρηξη να επηρεάσουν το δοχείο του αντιδραστήρα, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.
Το ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων έχει καταστραφεί, με τη στέγη και τους τοίχους να έχουν καταρρεύσει. Σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο πρόκειται για το κτήριο του αντιδραστήρα.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι λευκός καπνός φαινόταν στο σημείο της έκρηξης, πιθανώς από το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα.
Η ιαπωνική τηλεόραση προειδοποιεί τους κατοίκους της περιοχής να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ από την εκκενωθείσα ζώνη».
Μέχρι στιγμής, τα αίτια της έκρηξης αποδίδονται σε ανάμειξη υδρογόνου με οξυγόνο. Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό.
Σε κίνδυνο βρίσκεται και ένα δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην πόλη Φουκουσίμα, καθώς η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ότι απώλεσε τη δυνατότητα να ελέγξει την πίεση στους αντιδραστήρες και εκεί.
Η ζώνη εκκένωσης γύρω από το εργοστάσιο ανέβηκε στα 20 χιλιόμετρα από τα 3 που αρχικά είχε οριστεί. Μάλιστα, πριν από την έκρηξη είχε εντοπιστεί υψηλή συγκέντρωση ενός ραδιενεργού στοιχείου κοντά στο εργοστάσιο.
  πηγη Newbomb,.                                                              MHTΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...