ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ CERANAE ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ??

Σήμα κινδύνου για πλήρη αφανισμό της μελισσοκομίας στην Κρήτη στέλνουν οι μελισσοκόμοι των Χανίων που τα τελευταία δύο χρόνια πλήττονται από την ασθένεια nosema ceranae. 

Τα μελισσοσμήνη, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και σύμφωνα με πολλούς - από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεται - είναι θέμα χρόνου η ασθένεια να εξαπλωθεί και στα μελίσσια της υπόλοιπης Κρήτης.

 

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και προϊόντων μέλισσας κ. Ηλία Χαλακατεβάκη, αν και η nosema ceranae από 01/01/2011 εντάχθηκε στον κανονισμό αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ ωστόσο δεν έχει ακόμα γίνει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Οι μελισσοκόμοι των Χανίων προειδοποιούν για τον κίνδυνο πανδημίας και ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εγκρίνει την κατ’ εξαίρεση χρήση του σκευάσματος Φουμιντίλ Β.
Το συγκεκριμένο σκεύασμα αντιμετωπίζει δραστικά τη nosema ceranae, αλλά η χρήση του είναι απαγορευμένη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν και επιτρέπεται σε όλες τις άλλες χώρες , τα μέλια των οποίων, εισάγονται στις χώρες της Ευρωπαϊκές Ένωσης.
«Πρόκειται για άκρατη υποκρισία, όταν η ΕΕ απαγορεύει σε εμάς να χρησιμοποιήσουμε ένα φάρμακο και την ίδια ώρα επιτρέπει την εισαγωγή - και την ανάμιξη – μελιών από χώρες που χρησιμοποιούν αυτό το φάρμακο», επισημαίνουν μελισσοκόμοι, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με την αρμόδια υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, για το θέμα της αντιμετώπισης της ασθένειας nosema ceranae.

πηγη Αγροτικα                                                       ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...