ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΛΙ "ΚΡΟΚΟΥ" ΚΟΖΑΝΗΣ.

Μέλι σπάνιο και γι’ αυτό περιζήτητο. Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιότητες του κρόκου και γι’ αυτό αναζητούν το συγκεκριμένο μέλι το οποίο διατίθεται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης του εξωτερικού. Με το μέλι κρόκου συμβαίνει το εξής παράδοξο: Ενώ παράγεται στην Ελλάδα, δεν το απολαμβάνει ο Έλληνας καταναλωτής, αφ’ ενός λόγω της μικρής παραγωγής και της μεγάλης ζήτησης από το εξωτερικό και αφ’ ετέρου λόγω της υψηλής τιμής πώλησης για το μέσο καταναλωτή.


(Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεταιριστής είδε το συγκεκριμένο μέλι σε κατάστημα DELICATESSEN του εξωτερικού να πωλείται προς 40 € το κιλό.) Είναι ίσως το μοναδικό ελληνικό μέλι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί Π.Γ.Ε. (προϊόν γεωγραφικής ένδειξης) και το πιο ακριβό μέλι που διαθέτει στην αγορά ο Συνεταιρισμός. 


Το μοναδικό ελληνικό μέλι που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια το μέλι manuka των Νεοζηλανδών.


Πλεονεκτήματα: Μέλι που προέρχεται από το θεωρούμενο φαρμακευτικό φυτό κρόκος. Αν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, υπάρχει άφθονη νεκταροέκκριση.
Μειονεκτήματα: Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που μπορεί να επικρατούν εκείνη την εποχή στις περιοχές που φύεται ο κρόκος. Τα δυνατά μελίσσια που χρειάζονται για να συλλεχθεί το συγκεκριμένο μέλι, για τη συλλογή του οποίου απαιτούνται ειδικοί μελισσοκομικοί χειρισμοί.
Χρώμα: Ανοιχτόχρωμο με - ενίοτε - κόκκινες ανταύγειες.
Άρωμα: Δεν έχει δυνατό άρωμα αλλά θυμίζει το άρωμα που έχουν τα άνθη του κρόκου.
Γεύση: ελαφρά γλυκιά.
Κρυσταλλοποίηση: Αρχή κρυσταλλοποίησης περίπου 8-10 μήνες μετά τη συλλογή του.
Ετήσια παραγωγή: 5-15 τόννοι                      ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...