ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΣΤΟ 50% Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.Στο 50% και όχι στο 20%, που ισχύει τώρα, ετοιμάζεται να αυξήσει την προκαταβολή για τα Σχέδια Βελτίωσης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ενημερώσει σχετικά και την Κομισιόν. 

Προϋπόθεση, όμως, για την προκαταβολή θα είναι η κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την πλευρά του δικαιούχου, μέσω τράπεζας, ενώ το ποσό θα πληρωθεί αμέσως μετά την έγκριση του επενδυτικού φακέλου του υποψηφίου.

 
Νέες λεπτομέρειες και διορθώσεις για την προκήρυξη των Σχεδίων Βελτίωσης θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, όπως αναφέρθηκε και σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ σε αθηναϊκό ξενοδοχείο.
Ο κ. Σκανδαλίδης αναμένεται να απαντήσει στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προκήρυξη του προγράμματος με λύσεις που προτίθεται να δώσει για τα εξής θέματα:
- Το ύψος της προκαταβολής, αμέσως μετά την έγκριση, εξετάζεται να φτάνει το 50% για όσους καταθέτουν εγγυητική επιστολή, από το 20% που ισχύει τώρα.
- Ενδεχόμενη αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού του προγράμματος, μέχρι και τα 400 εκατ. ευρώ.
- Μείωση της ελάχιστης βαθμολογίας («βάσης») που απαιτείται και των σχετικών ελαχίστων προϋποθέσεων.
- Κατάθεση της άδειας λειτουργίας της εκμετάλλευσης, όχι με τον φάκελο της υποψηφιότητας, αλλά με την τελευταία αίτηση πληρωμής. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια ήδη προβλέπεται στις αποφάσεις του υπουργείου.
 
Στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΠΑΣΕΓΕΣ, οι εκπρόσωποι του ΥΠΑΑΤ έδωσαν απαντήσεις σε ζητήματα τεχνικής φύσης, κυρίως, ενώ τα στελέχη της οργάνωσης ζήτησαν παράταση του χρόνου υποβολής φακέλου από τους αγρότες, έγκαιρη συγκρότηση των αρμόδιων επιτροπών παρακολούθησης, σαφή αναφορά ότι στους διικαιούχους περιλαμβάνονται και οι ΑΣΟ – κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αναφορά σε δημιουργία κέντρων αποθήκευσης και αξιοποίησης βιομάζας.
 
Σε τεχνικά ζητήματα έκανε αναφορά ο Γιώργος Πούμπουρας, στέλεχος της Ειδικής Γραμματείας του υπουργείου, τονίζοντας ότι για να ενταχτεί κάποιος στα σχέδια πρέπει να είναι γεωργός, αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης, ασφαλισμένος στον ΟΓΑ. Δεν χρειάζεται πλέον το ενοικιαστήριο στο φάκελο, καθώς η νόμιμη κατοχή κατοχυρώνεται κατά περίπτωση είτε από τη δήλωση ΟΣΔΕ είτε από το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
  πηγη Αγροτικα


                                      ΜΗΤΣΟΣ  ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...