ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 200 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ.

Δεύτερη προκήρυξη για τα Μεγάλα Σχέδια Βελτίωσης ύψους 200 εκατ. ευρώ, μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδης από τη Θεσσαλονίκη. 

Τα παραπάνω έκανε γνωστά σε ειδική ημερίδα για την παρουσίαση Επενδυτικού μέτρου: «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων». 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης το ΥπΑΑΤ δε έβαλε όλα τα χρήματα στην προκήρυξη για τα μεγάλα σχέδια βελτίωσης. «Έχουμε αφήσει 200 εκατομμύρια για μια δεύτερη προκήρυξη, που θα γίνει σε έξι με οκτώ μήνες από τώρα, μέσα στο 2011. 

Και αυτό, γιατί θέλαμε να προλάβουμε την απορρόφηση, επειδή μας κυνηγούν οι αριθμοί και οι απαιτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σας πω ότι το Υπουργείο μας είναι το πρώτο ουσιαστικά σε απορρόφηση πόρων, με ποσοστά που ξεπερνούν το 30% ήδη στο κοινωνικό πρόγραμμα, το πρώτο από όλα τα Υπουργεία». 

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι «έπρεπε να πάμε γρήγορα σε μια προκήρυξη, όσο γίνεται καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό κάναμε. Γι’ αυτό κρατήσαμε, όπως σας είπα, τα χρήματα για μετά, να κάνουμε μια δεύτερη ακόμα καλύτερη».
Όσον αφορά στα Μεγάλα Σχέδια Βελτίωσης ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε «Είμαστε σήμερα εδώ, να συζητήσουμε τα μεγάλα σχέδια βελτίωσης που προκηρύχθηκαν με συνολικό προϋπολογισμό 285 εκατομμύρια ευρώ, καθώς προσφέρουν τη δυνατότητα ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των γεωκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ώσπου να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές. Ο σχεδιασμός αυτών των μέτρων προσπαθήσαμε να γίνει στην κατεύθυνση απλούστευσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών με μείωση των απαιτούμενων υποχρεωτικών δικαιολογητικών. Μέσα από μια διαδικασία σχετικά απλή, με την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης ηλεκτρονικά, δίνεται ευκαιρία σε γεωργούς, νέους γεωργούς και γεωργούς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές, να πάρουν χρηματοδότηση και να επενδύσουν στην ποιότητα, στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη της παραγωγής τους».

Καλάθι και Μητρώα

Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς στόχους του ΥπΑΑΤ αναφέροντας: «Για τον τελικό μας στόχο, τη στροφή στην παραγωγή, οργανώνουμε «τα καλάθια της Περιφέρειας». Αλλάζουμε τις δομές, υλοποιούμε με ταχύτητα το Μητρώο Αγροτών. Ψηφίζουμε αυτές τις μέρες το Μητρώο Εμπόρων. Ολοκληρώνουμε τις αλλαγές στο Υπουργείο και τους Οργανισμούς. Πριν από το Πάσχα ψηφίζουμε το νέο πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς. 
Παράλληλα στεκόμαστε κοντά στον αγρότη. Υλοποιούμε με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Ανοίγουμε με ταχύτητα τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, π.χ. τα σχέδια βελτίωσης, τα LEADER».
πηγη Αγροτικα.
                            ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...