ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

SOS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Συνεργασία Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων με την Ε.Ε. για το πρόβλημα της εξαφάνισης των μελισσών.

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE), που είναι ο διακυβερνητικός οργανισμός ο υπεύθυνος για τη βελτίωση της υγείας των ζώων παγκοσμίως, συνεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της θνησιμότητας των μελισσών στην Ευρώπη. 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ε.Ε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «παρατηρείται τελευταία ότι οι πληθυσμοί των μελισσών εμφανίζουν μεγάλη θνησιμότητα στην Ευρώπη και αλλού. 

Στις 24 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ συζήτησαν αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο με βάση την ανακοίνωση της Επιτροπής για την υγεία των μελισσών. Στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη άγριων μελισσών και ένα κοινό εξημερωμένο είδος, η μέλισσα η μελιφόρος. 

Οι μέλισσες έχουν ζωτικό ρόλο για την επικονίαση των καλλιεργειών και των ανθέων. Η μέλισσα η μελιφόρος αποτελεί πηγή παραγωγής μελιού και άλλων προϊόντων όπως το κερί, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολις.
Κατά τα τελευταία έτη, έχει εξαφανιστεί ένας μεγάλος αριθμός από τόσο άγριους όσο και ήμερους επικονιαστές. 

Στα πλαίσια ενός φαινομένου που είναι γνωστό ως σύνδρομο κατάρρευσης μελισσιών (colony collapse disorder), οι μέλισσες αποπροσανατολίζονται και πεθαίνουν μακριά από τις κυψέλες τους. Για το φαινόμενο αυτό πολλοί παράγοντες έχουν θεωρηθεί υπεύθυνοι, όπως παράσιτα, ιοί, μύκητες και παρασιτοκτόνα. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν σταθεί ικανοί να προσδιορίσουν τα ακριβή αίτια.
Η Επιτροπή προτίθεται να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα επιτήρησης έως το τέλος του 2011 με σκοπό την αντιμετώπιση της έλλειψης συγκρίσιμων στοιχείων σχετικά με τις μέλισσες. Μέχρι δε τον Απρίλιο του 2011, θα έχει συσταθεί στη Sophia Antipolis της Γαλλίας ένα Εργαστήριο Αναφοράς της ΕΕ σχετικά με την υγεία των μελισσών. 


Έχει δε αρχίσει να παρέχεται σε ειδικευμένους υπαλλήλους των κρατών μελών κατάρτιση σχετικά με την υγεία των μελισσών, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για βελτίωση της κατάρτισης για ασφαλέστερα τρόφιμα.
Άλλη σοβαρή απειλή για τους πληθυσμούς των μελισσών είναι η απώλεια και ο κατακερματισμός των οικοτόπων τους. Η ΕΕ επιδιώκει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό ενθαρρύνοντας την βιοποικιλότητα στα προγράμματά της. 


Η Ένωση συνεργάζεται στενά για το θέμα αυτό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE), που είναι ο διακυβερνητικός οργανισμός ο υπεύθυνος για τη βελτίωση της υγείας των ζώων παγκοσμίως»
πηγη Αγροτικα.
                            ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...