ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΥΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΖΗΤΑ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ.

Ανεπαρκείς θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις εξηγήσεις που δόθηκαν έως τώρα στο ερώτημα γιατί πεθαίνουν οι μέλλισες, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα για το φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην ΕΕ.


Οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στη βάση σχετικής εισήγησης του επιτρόπου Τζον Νταλί, αποφάσισαν πως η έρευνα θα πρέπει να περιλάβει και συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν υπέρ της μακροημέρευσης των μελισσών, τα οποία θα ενταχθούν στη νομοθεσία για την υγεία των ζώων - που προβλέπεται να είναι εφαρμόσιμη το 2012.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία στην ΕΕ υπάρχουν κάπου 700.000 μελισσοκόμοι, το 97% των οποίων όμως δεν είναι επαγγελματίες. Η συνολική παραγωγή μελιού αγγίζει τους 200.000 τόνους ετησίως.

Κατά τις εξηγήσεις που έχουν δοθεί στο παγκόσμιο πρόβλημα του θανάτου των μελισσών, οι αρρώστιες, τα φυτοφάρμακα και τα τοξικά εντομοκτόνα ασφαλώς επηρεάζουν τον χρόνο ζωής μιας μέλισσας, ενδεχομένως και η προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι μέλισσες που τρέφονται με τη γύρη πολλών και διαφορετικών φυτών είναι σε καλύτερη υγεία από αυτές που τρέφονται με τη γύρη ενός μόνο φυτού. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει αξιολογηθεί ως ιδιαίτερα σοβαρό, εξαιτίας του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι μέλισσες στη γονιμοποίηση των φυτών και κατά συνέπει α σε ολόκληρη τη διατροφική αλυσσίδα.


                ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...