ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ.

Διαβαστε το αρθρο απο την εφημεριδα ΕΜΡΟΣ.

Στην Ξάνθη οι μέλισσες πεθαίνουν από νοσεμίαση 
Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά οι μελισσοκόμοι της Ξάνθης αντιμετωπίζουν έντονο το φαινόμενο της μείωσης των πληθυσμών στις κυψέλες γεγονός που το αποδίδουν στην ρήψη νικοτειοειδών στα βαμβάκια και στα καπνά.
Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ξάνθη «Αρισταίος» κ. Παναγιώτης Καραπαναγιωτίδης επισημαίνει ότι η καταστροφή είναι μεγαλύτερη στους μελισσοκόμους που είχαν τις κυψέλες τους κοντά σε βαμβάκια: «Οι αγρότες έκαναν μεγάλη ρήψη νικοτετινοειδών σε βαμβάκια και καπνά και πολλοί δεν τηρούν τις οδηγίες για ψεκασμούς τη νύχτα. 

Όσοι πρόλαβαν και  πήραν τα μελίσσια τους νωρίς μπορεί να τα σώσουν. Κάποιοι φοβούνται ότι δεν θα ξεχειμωνιάσουν. Πεθαίνουν από νοσεμίαση. 

Είναι μια ασθένεια που τα καταστρέφει ολοσχερώς.   Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα και έχουμε μείωση του αριθμού των μελισσών και κατά συνέπεια του μελιού και των προϊόντων του».
Να σημειώσουμε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από έρευνα του ΑΠΘ πρότεινε στους μελισσοκόμους για την ανιτμετώπιση της νοσεμίασης τη χρήση θυμόλης, μια ουσία με βάση το θυμάρι που δεν αφήνει υπολείμματα στο μέλι και συμπεριλαμβάνεται στον κανονισμό για την βιολογική γεωργία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...