ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΥΠ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ.Στο πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας υπό ουγγρική προεδρία στις    

24  Ιανουαρίου με βασικό θέμα τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την «ΚΑΠ με ορίζοντα το 2020» θα παραβρεθούν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Γεωργία Μπαζώτη.
Το πρώτο Συμβούλιο αυτής της χρονιάς θα είναι μονοήμερο και περιλαμβάνει τη δεύτερη ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της ΚΑΠ. Αυτή τη φορά οι 27 θα εστιάσουν στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, εμβαθύνοντας στην έννοια του «πρασινίσματος» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Επίσης η Κομισιόν θα παρουσιάσει την έκθεσή της για την υγεία των μελισσών, δίνοντας στους μελισσοκόμους την ευκαιρία να ζητήσουν μια ισχυρότερη στήριξη του τομέα, τη στιγμή που το μέλι από την Ασία και τη Νότια Αμερική αυξάνει τα ποσοστά του στην παγκόσμια αγορά. 

Στην έκθεση προτείνεται ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας των μελισσών και ο ορισμός ενός εργαστηρίου αναφοράς.
Τέλος θα συζητηθεί πρόταση κανονισμού για την προσαρμογή της κοινής αγοράς στη Συνθήκη της Λισαβόνας. 
 

Σύσκεψη της Επιτροπής Γεωργίας
Να σημειωθεί, επίσης, ότι ακρόαση με θέμα «η Κοινή Αγροτική Πολιτική προς το 2020» θα πραγματοποιηθεί κατά σύσκεψη της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Ιανουαρίου. 

Την ακρόαση οργανώνει ο Γερμανός ευρωβουλευτής Άλμπερτ Ντες, ο οποίος έχει αναλάβει να συντάξει έκθεση για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ.
Επιπλέον, ότι στην Επιτροπή Γεωργίας στις 25 και 26 Ιανουαρίου θα ψηφιστεί η έκθεση που συνέταξε ο Έλληνας ευρωβουλευτής Γεώργιος Παπαστάμκος με θέμα «Ευρωπαϊκή γεωργία και διεθνές εμπόριο», αλλά και άλλες δύο εκθέσεις, για το έλλειμμα πρωτεϊνών στην Ε.Ε, και το ρόλο των γυναικών στη γεωργία.
 
Επίσης οι ευρωβουλευτές θα ενημερωθούν για τη διοξίνη στη Γερμανία και τα μέτρα που αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
  πηγη ΑΓΡΟΤΙΚΑ.


                                                              ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...