ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.


Αρνητικές επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή αν αυξηθεί η θερμοκρασία μέχρι το 2020 σύμφωνα με μελέτη 19/1/2011.
Η θερμοκρασία του πλανήτη μπορεί να ανεβεί κατά τουλάχιστον 2,4 βαθμούς μέχρι το 2020 εάν δεν γίνει τίποτα για να μειωθούν οι εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα και προβλέπει ανωμαλίες στην γεωργική παραγωγή.Οι συνέπειες ενός πιο ζεστού πλανήτη στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μπορεί να είναι «τεράστιες», εκτιμούν οι συγγραφείς της μελέτης που τιτλοφορείται «Διατροφικό έλλειμμα: οι συνέπειες από την κλιματική αλλαγή στη γεωργική παραγωγή μέχρι το 2020». 

Από την άνοδο της θερμοκρασίας θα επηρεαστούν περισσότερο οι τροπικές περιοχές, όπου ζει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι επιπτώσεις στη γεωργική παραγωγή λόγω της υπερθέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού (που αναμένεται να φτάσουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020) θα οδηγήσουν σε ανεπάρκεια των κυριότερων καλλιεργειών.

Σύμφωνα πάντα με τη μελέτη, η παραγωγή σταριού θα παρουσιάζει έλλειψη της τάξης του 14% σε σχέση με τη ζήτηση μέσα στην επόμενη δεκαετία. Στο ρύζι το ποσοστό αυτό θα είναι 11% και στο καλαμπόκι 9%.

Η σόγια είναι το μοναδικό καλλιεργήσιμο προϊόν η παραγωγή του οποίου θα αυξηθεί κατά την ίδια περίοδο και έτσι θα παρουσιάζει πλεόνασμα κατά 5% σε σχέση με τη ζήτηση, επισημαίνει η έρευνα που δημοσιεύεται από την Universal Ecological Fund, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στην Αργεντινή και διατηρεί γραφεία στις ΗΠΑ.


Το ειδαμε και φετος το σεναριο της ξηρασιας.
Πολλα μερη ηταν εντελως στεγνα και ξερα κατα τον μηνα Ιουλιο - Αυγ.
Σε πολλες περιοχες τα φυτα ειχαν αρχισει να ξεραινονται και οι μελισσες ουτε που έβγαιναν εξω.


                            ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...