ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Υλικά:

•2 κούπες αλεύρι
•1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•1-2 βανίλιες
•νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
•λάδι για το τηγάνισμα
•μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα

Εκτέλεση:

•Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
•Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
•Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
•Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
•Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
•Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια


Για να είστε σίγουροι ότι το λάδι είναι στην σωστή θερμοκρασία, κάνετε το εξής τεστ: Αν με την πρώτη κουταλιά, ο χυλός δεν ανεβεί αμέσως στην επιφάνεια τότε πρέπει να το αφήσετε λίγο ακόμα.
Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.
Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.



                            ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...