ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!!

Το μείζον θέμα της εφετινής περιόδου στο βαμβάκι, οι φθορές στη σοδειά από την κάμπια ή άλλως το πράσινο σκουλήκι θα τεθεί επί τάπητος στην επερχόμενη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος, στις 26 Νοεμβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ.


Το θέμα θα θέσει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γρηγόρης Αλεξιάδης. Να σημειωθεί ότι μια μέρα νωρίτερα θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας της COPA, για το βαμβάκι.


Οι δυο συνεδριάσεις αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς οι ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, έφαγαν ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη των παραγωγών εφέτος, με αποτέλεσμα όσοι καλλιέργησαν να ζητούν αποζημιώσεις και το ελληνικό υπουργείο να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.


Θυμίζουμε, ότι αμέσως μετά το πέρας της τρέχουσας εκκοκκιστικής περιόδου που διανύουμε θα είναι έτοιμος ο σχετικός φάκελος με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία απαιτείται να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί για τις ζημιές που υπέστη η σοδειά τους, από το πράσινο σκουλήκι.


Όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ήδη έχουν κινήσει τη σχετική διαδικασία και αφού συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και κυρίως όσα αφορούν τις ποσότητες βάμβακος από τα εκκοκκιστήρια, θα υποβάλλουν το φάκελο για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Ενώ οι αποζημιώσεις θεωρείται σίγουρο ότι θα δοθούν στους αγρότες, μέχρι ώρας τίποτα δεν είναι σίγουρο για το τελικό ποσό. Κάποιες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «πακέτο» περί τα 10 – 20 εκατ. ευρώ, αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνονται, τη δεδομένη χρονική τουλάχιστον στιγμή, από το ΥΠΑΑΤ, ούτε από τον ΕΛΓΑ, που ασχολείται διεξοδικά με το ζήτημα.
Δείγμα των… σκέψεων που επικρατούν στο υπουργείο, αναφορικά με το ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί, έδωσε πρόσφατα στη βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Κουτσούκος, στη βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Γιώργου Καρασμάνη.

Εγω θα προσθεσω..
Για τους μελισσοκομους που η χρονια ηταν πολυ χαλια και δεν μπορουν πολλοι συναδερφοι ουτε να ταισουν τα μελισσια τους
 ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ??
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ??
ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ??
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ??
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΑΝΩ??
ΟΙ μελισσοκομοι δεν παθαν οσοι πηγαν μελισσες ,ζημια απο ψεκασμους στα βαμβακια και οχι μονο?? 
  http://meli-lithaion.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
                                 ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...