ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ=ΑΦΡΙΚΗ.

Οι καταρρακτώδεις βροχές φέρνουν… λειψυδρία!Κι όμως, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει… Αφρική


Πρόβλημα στα αποθέματα νερού και κατ’ επέκταση στο οικοσύστημα της χώρας μας φαίνεται πως προκαλούν οι συνεχόμενες νεροποντές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες του Οκτωβρίου αποτελούν φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η οποία τείνει στο αφρικανικό μοντέλο.

Οι συνέπειες των ισχυρών καταιγίδων πέρα από τις υλικές απώλειες, που προκλήθηκαν σε αρκετά σημεία της Ελλάδας, προκαλούν καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, καθώς μειώνονται δραματικά τα αποθέματα νερού.

Αν και θα περίμενε κανείς ότι οι ισχυρές βροχές θα εμπλούτιζαν την χλωρίδα της χώρας σε αποθέματα νερού, συμβαίνει το αντίθετο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το έδαφος δεν προλαβαίνει να απορροφήσει τις μεγάλες ποσότητες νερού που πέφτουν στη γη σε μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα το περισσότερο νερό να καταλήγει στη θάλασσα.


Αν και θα χρειαστεί ακόμη πολύς καιρός για να φτάσει η λειψυδρία τα ποσοστά της αφρικανικής ηπείρου, εντούτοις οι μελετητές «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς οι έρευνές τους δείχνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι αρκετά βροχερός, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...