ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ... Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ & ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ.

Η καλυτερη συνταγη για μελομακαρονα, τωρα που ειναι η εποχη τους.
Ευκαιρια και για τους μελισσοκομους να πουλήσουν λιγο μελι..



Βασικά Συστατικά για μελομακαρονα

* 4 φλ. λάδι

* 1 φλ. ζάχαρη

* 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

* 1 φλ. αλυσίβα


* 1 φλ. καφέ κονιάκ


* 1 κ.γ. κανέλα


* 2 κ.γ. μαγειρική σόδα


* 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού


* 2 κιλά αλεύρι


Για το σιρόπι


* 2 φλ. μέλι


* 1 φλ. ζάχαρη


* 1 φλ. νερό


Για το γαρνίρισμα


* 1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα


* 1 κ.γ. κανέλα


* 1 κ.σ. ζάχαρη


Τρία λεπτά αρκούν για να ανακατέψουμε το λάδι με τη ζάχαρη.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταχτόνερο, το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι στο τέλος.


Ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και το ψήνουμε επί 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Τέλος, βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.


Τα μελομακάρονα είναι έτοιμα και καλη απολαυση απο ολους!!


                                  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...