ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΤΙΜΕΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ.

Στη δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών προχωρά η κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον, σε προσπάθεια των συναρμόδιων υπουργείων Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό εξήγγειλαν από κοινού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, στο κτήριο του ΥΠΑΝ στην πλατεία Κάνιγγος.

Η λειτουργία του παρατηρητηρίου θα συμβάλλει στον έλεγχο των τιμών, καθώς ήδη παρατηρούνται αυξήσεις 20 έως 40% σε ορισμένα αγροτικά εφόδια, όπως ανέφεραν οι δυο άντρες. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις οργανώσεις των αγροτών, όπως αναφέρθηκε.


Στο πλαίσιο της λειτουργίας του παρατηρητηρίου τιμών, θα υποχρεούνται οι εταιρείες να υποβάλλουν τιμοκαταλόγους, και σε περίπτωση που προβαίνουν σε αυξήσεις, θα υποχρεούνται να τις δικαιολογούν, αλλιώς θα υφίστανται κυρώσεις.


Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε θα τεθεί σύντομα σε ισχύ Αγορανομική Διάταξη, που προωθείται στο ΦΕΚ, προς αυτή την κατεύθυνση.


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις εκδόθηκε αγορανομική διάταξη για το θέμα από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Αγορανομική Διάταξη αριθμός 9/2010) σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι εντός έξι ημερών μετά τη δημοσίευση της αγορανομικής στο ΦΕΚ οι επιχειρήσεις (λιπάσματα και αγροτικοί σπόροι προϊόντα που προστίθενται στα φυτοφάρμακα για τα οποία υπήρχε ήδη υποχρέωση υποβολής τιμοκαταλόγων) υποχρεούνται να υποβάλουν τιμοκαταλόγους χονδρικής στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Το ίδιο θα ισχύσει σε κάθε περίπτωση αυξομείωσης των τιμών των συγκεκριμένων ειδών ενώ στις περιπτώσεις αυξήσεων των τιμών οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταρτίζουν αναλυτικό κοστολόγιο που να δικαιολογεί τις αυξήσεις.


"Γενικά κάθε αύξηση των τιμών των αγροτικών εφοδίων θα πρέπει στο εξής να αιτιολογείται. Οι αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται δεν θα εγκρίνονται και δεν θα γίνονται. Το μήνυμα προς την αγορά είναι ότι θα πει τάξη στον κλάδο αυτό καθώς μεγάλο ποσοστό των αγροτών αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον αν οι αυξήσεις αυτές και αδικαιολόγητες" σημείωσε οκ. Ρόβλιας τονίζοντας ότι "όλοι όσοι διαμορφώνουν τις τιμές πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τη νομιμότητα".


Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι θα λειτουργήσει Παρατηρητήριο Τιμών για το συγκεκριμένο κλάδο και περισσότερες ανακοινώσεις γι’ αυτό θα γίνουν την προσεχή εβδομάδα ενώ σημείωσε ότι ήδη αποστέλλεστε εγκύκλιος στις νομαρχίες να ελέγξουν τα σημεία λιανικής πώλησης ώστε να υπάρχει αναγραφή τιμών και τιμοκατάλογοι.
πηγη.ΠΑΣΕΓΕΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...