ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ Financial Times.

Το δράμα του ελληνικού χρέους θα ήταν καλύτερα να είχε παιχτεί νωρίτερα από αργότερα είναι ο τίτλος της Φαινάνσιαλ Τάιμς σε δημοσίευμα του Σαββάτου. Τραπεζίτες και δικηγόροι διχάζονται για την επερχόμενη πτώχευση της Ελλάδας σε σχέση με το πότε θα συμβεί.


Κάποιοι πιστεύουν ότι η δραματική ανακοίνωση θα γίνει το δεύτερο τέταρτο του 2011 και άλλοι πιστεύουν ότι το τρίτο τέταρτο θα ήταν καταλληλότερο. Αυτή την εβδομάδα, επισημαίνει ο οικονομικός συντάκτης, τα χρηματοικονομικά της ευρωζώνης επικεντρώνουν την προσοχή τους στην...
εθνική πτώχευση που σημαίνει, στην τρέχουσα χρονική στιγμή, Ελλάδα.
Την Δευτέρα η τρόικα θα έχει επίσημα ολοκληρώσει την αναθεώρησή τους προς την συμμόρφωση της Ελλάδας σε σχέση με τους όρους του προγράμματος σταθερότητας , προσθέτει ο συντάκτης του άρθρου, Τζον Ντίζαρντ. «Ήδη είναι κατανοητό ότι οι στόχοι των δαπανών και των εσόδων του ελληνικού κράτους δε θα έχουν επιτευχθεί. Παρόλα αυτά η επόμενη δόση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποδεσμευτεί τον ερχόμενο μήνα, καθώς η προφανής ειλικρίνεια και οι νέες, αναθεωρημένες υποσχέσεις γίνονται δεκτές σαν να πρόκειται για πραγματική συμμόρφωση».


Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται σε δικηγόρους που ειδικεύονται στις εθνικές πτωχεύσεις, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εφόσον το 90% του ελληνικού χρέους υπόκειται στην ελληνική νομοθεσία, οι όροι μιας αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να περάσουν γρήγορα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, υποχρεώνοντας στην ουσία όλους τους πιστωτές της χώρας να αποδεχθούν τους όρους αυτούς. Όμως, τα δάνεια από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ουσιαστικά δεν μπορούν να αναδιαρθρωθούν, διότι η Ελλάδα αντίθετα με την Αργεντινή το 2001 θα συνεχίσει να χρειάζεται χρηματοδότηση και μετά την πτώχευση. «Ας αναλογιστεί κανείς την περίπτωση της Ζιμπάμπουε» καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.
πηγη.newscode.gr                                    ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...